Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/67810/zen-2-lustu-gamyba-sekasi-pakankamai-gerai/spausdinti/

„Zen 2“ lustų gamyba sekasi pakankamai gerai

Publikuota: 2019-04-21 15:49
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

AMD strategija, naudoti kelis mažesnius lustus ir taip suformuoti procesorių su daug branduolių, turi daug logikos, kai kalbame apie galutinę procesoriaus kainą. Jei monolitinis lustas yra labai didelis, jį gaminti labai sunku. Ta užduotis tampa dar sudėtingesnė su naujais gamybos metodais, kaip, pvz., pereinant prie 7 nm litografijos. Kelių lustų procesoriai turi ir savų trūkumų, pvz., didesnį atsako laiką.

„Zen 2“ lustų gamyba sekasi pakankamai gerai

„Bits and Chips“ praneša, kad AMD „Zen 2“ lustus sekasi gaminti visai neblogai. 70 % visų pagamintų lustų yra pilnai funkcionuojantys. Nors tobulėjimui ribų yra – ir pradėjus gaminti pirmuosius „Zen“ procesorius situacija buvo geresnė, bet tada 14 nm gamybos metodas buvo kur kas labiau subrendęs, nei dabar yra 7 nm. Palaipsniui gerėjant 7 nm litografijos būklei, gerės ir gerų pagaminamų lustų procentas.

Norint suprasti kokia situacija yra su dideliais monolitiniais lustais palyginimui galime pasakyti, kad „Intel“ gerai pagamina tik 35 % 28 branduolių procesorių, visi kiti lustai vienaip ar kitaip defektuoti. Tai vyksta su gerai subrendusiu 14 nm+++ gamybos metodu, tai situacija su nauja litografija būtų daug prastesnė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!