Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/67357/kroatai-driokstelejo-taip-kad-nuskambejo-per-visa-pasauli-uz-tesla-greitesnis-elektromobilis-kuris-jau-sudomino-net-porsche/spausdinti/

Kroatai driokstelėjo taip, kad nuskambėjo per visą pasaulį: už „Tesla“ greitesnis elektromobilis, kuris jau sudomino net „Porsche“

Publikuota: 2019-03-18 09:21
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Žilvinas Pekarskas
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Šalia keleto įspūdingiausių Ženevos automobilių parodos stendų itin ryškiai spindėjo nedidelės Kroatijos elektromobilių gamybos įmonės „Rimac“ paviljonas. Ne veltui jis įsikūrė tarp „Porsche“ ir „Pininfarina“ – ši kroatų įmonė tampa dideliu rinkos žaidėju.

Tai – jau antroji kroatų Ženevoje pristatyta elektrinė raketa. Todėl toks ir pavadinimas – „Rimac C-Two“. Pirmoji koncepcija pasirodė 2011 m.

© Gamintojo nuotr.
© Gamintojo nuotr.

Pirminiais duomenimis, šis automobilis savo dinamika ir maksimaliu greičiu pranoksta net Elono Musko „Tesla Roadster“.

Pradėkime nuo techninių duomenų. Varomas keturiais elektriniais varikliais, šis automobilis dinamika lenkia ne tik „Tesla“, bet ir „Ferrari“ ar „Lamborghini“. Iki 100 km/val. jis įsibėgėja per 1,97 sek., o iki 300 km/val. – per 11,8 sek.

Kroatai nejuokauja – jie nori gaminti šį galingiausią 1914 AG, 2300 Nm elektromobilį serijomis. Ir jiems puikiai sekasi. Niekas oficialiai nepatvirtino, kad „Rimac“ tiekia atskiras dalis „Porsche“ ir „Pininfarina“ superautomobiliams, varomiems elektra, bet spręskite patys.

„Porsche“ nusprendė paremti šią elektrinių raketų gamybos įmonę ir įsigijo 10 proc. jos akcijų paketo. Šią informaciją pasakojo kompanijos „Rimac Automobili“ įsikūrusios Sveta Nedelja, netoli Zagrebo, vadovas Mate'as Rimacas.

Automobilyje „C-Two“ įmontuota 120 kWh baterija, kuri WLTP režimu leidžia nuvažiuoti 550 km, o 650 km NEDC režimu. Maksimalus greitis – 412 km/val. Automobilio kaina – daugiau nei 2 mln. Eur.

Mate'o Rimaco teigimu, jau po metų į Ženevą jis atveš nebe koncepciją, o automobilį, kuris galės važinėti Europos miestų gatvėmis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!