Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/67356/pristatytas-kompaktiskasis-elektrinis-tesla-visureigis-model-y/spausdinti/

Pristatytas kompaktiškasis elektrinis „Tesla“ visureigis „Model Y“

Publikuota: 2019-03-15 20:49
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Darius Verbickas
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

„Tesla“ šiąnakt oficialiai pristatė naująjį elektrinį visureigį „Model Y“ ir nors itin didelių staigmenų nebuvo, tačiau elektromobilis įdomesnis, nei kad buvo tikimasi.

Pristatytas „Model Y“ yra pagamintas ant „Model 3“ platformos, su didžiausios talpos baterijų kompleksu galima bus įveikti 300 mylių (483 km.) ir visureigyje rasime 7 sėdimas vietas.

„Model Y“ © „Tesla“
„Model Y“ © „Tesla“

Kaip ir tikėtasi, „Model Y“ dizainas labai nenustebino. Remiamasi „Model 3“ dizainu ir „Model Y“ pakoreguotas taip, kad būtų panašesnis į kompaktišką SUV/sedano variantą. Tiesą sakant, „Model Y“ dizainas net labai panašus į „Model 3“, tačiau „Model Y“ yra šiek tiek didesnis.

Ir tai leidžia iš viso turėti 1,9 m3 saugojimo vietos bei viena iš didesnių staigmenų ir yra ta, kad „Model Y“ automobilyje bus papildoma trečioji sėdynių eilė ir iš viso turėsime 7 sėdimas vietas. Apie tai buvo kalbama dar prieš „Model Y“ pristatymą, bet daugiau gandų lygyje.

Panašu, jog Elonas ruošiasi pasiūlyti 4 skirtingas „Model Y“ versijas ir jos viena nuo kitos skirsis įsibėgėjimo greičiu, maksimaliu greičiu, nuvažiuojamu atstumu ir, žinoma, kaina.

Su „Long Range“ baterijų kompleksu ir vienu įkrovimu bus galima nuvažiuoti išties įspūdingą atstumą – beveik 500 kilometrų.

Didžioji dalis „Model Y“ versijų pirkėjus pasieks 2020-aisiais metais ir pirmiausiai bus gaminami aukštesnės komplektacijos modeliai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!