Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/67143/sandisk-pristate-greiciausia-pasaulyje-1-tb-microsd-kortele-kuri-kainuos-kaip-naujas-telefonas/spausdinti/

„SanDisk“ pristatė greičiausią pasaulyje 1 TB microSD kortelę, kuri kainuos kaip naujas telefonas

Publikuota: 2019-02-28 13:22
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Sugedo.lt
Inf. šaltinis: Sugedo.lt

Nors vidutiniam telefono savininkui nereikia labai didelio kiekio atminties, telefonų gamintojai vis vien stengiasi savo prietaisams suteikti kuo daugiau RAM ir vidinės atminties.

Tikimasi, kad šiemet beveik visi didelio pajėgumo telefonai naudos bent 128 GB vidinės atminties. Neseniai vykusioje „MWC 2019“ parodoje atminties kortelių tiekėjai „SanDisk“ pristatė savo 1 TB microSD kortelę. Kompanija tikina, kad ši kortelė yra greičiausia pasaulyje.

„SanDisk“ pristatė greičiausią pasaulyje 1 TB microSD kortelę, kuri kainuos kaip naujas telefonas

„Western Digital“ dukterinė kompanija „SanDisk“ ir „Micron“ pristatė savo 1 TB microSD korteles. Dėl šios priežasties mažesnės talpos microSD kortelių kainos nukrito. Tai signalizuoja, jog galime tikėtis daugiau naujos talpos kortelių. „Western Digital“ teigia, kad „SanDisk“ 1 TB microSD kortelė yra greičiausia pasaulyje ir geba pasiekti iki 160 MB/s perkėlimo greitį bei iki 90 MB/s rašymo greitį.

Panašius greičius anksčiau pasiekė „SanDisk Extreme“ serija, kurios kortelių maksimali talpa siekia 400 GB. Kaip ir tikėtasi, 1 TB talpos kortelė su dideliu perkėlimo greičiu kainuos nepigiai. Naujausia „SanDisk“ microSD kortelė kainuos 450 JAV dolerių (~395 €). Vis dėlto vartotojai, kuriems nereikia tiek daug talpos, galės rinktis pigesnįjį 512 GB variantą, kuris kainuos 200 JAV dolerių (~175 €).

„Micron“ taip pat pristatė 1 TB microSD kortelę. Kompanija teigia, jog ji naudoja 96 sluoksnių 3D keturgubo lygio elemento NAND technologiją ir pasiekia iki 100 MB/s perkėlimo greitį bei iki 95 MB/s rašymo greitį. „Micron“ neatskleidė savo naujausios microSD kortelės kainos, tačiau dėl mažo perkėlimo greičio, ji turėtų būti pigesnė už „SanDisk“ 1 TB kortelę. Ji bus išleista kitame ketvirtyje ir puikiai tiks tiems, kurie nori pigesnės talpos kortelės su dideliu atminties kiekiu.

Nors vidutiniam telefono vartotojui nereikia 1 TB atminties, reiklūs vartotojai su didelio pajėgumo prietaisais tikrai gali gauti iš to naudos. Po kelerių metų galime tikėtis, jog 1 TB microSD kortelių kaina nukris, kadangi jos bus vis dažniau naudojamos industrijoje, tačiau dabar už jas teks mokėti kaip už naują vidutinio pajėgumo telefoną.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!