Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/66576/matrix-powerwatch-2-isikraus-pats/spausdinti/

„Matrix PowerWatch 2“ įsikraus pats

Publikuota: 2019-01-14 09:32
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Nepaisant to, kad internete nuolat pasirodo pranešimų apie naujas arba patobulintas baterijų technologijas jų pritaikymas praktikoje gerokai vėluoja, o nešiojamų prietaisų veikimo trukmė išlieka vienu didžiausiu jų trūkumų.

Šį nepatogumą tikina pašalinę parodoje CES 2019 pademonstruoto išmaniojo laikrodžio „Matrix PowerWatch 2“ kūrėjai. Čia iš esmės išspręsta nešiojamos elektronikos autonomijos problema – prietaiso nereikia įkrauti. Žinoma, laikrodžiui reikalingos energijos atsargos, o papildomos jos dėka technologijos, leidžiančios šilumą paversti energija. Paprastai kalbant, kai įtaisas yra ant riešo, jis įkraunamas iš žmogaus organizmo skleidžiamos šilumos. Papildomas energijos šaltinis yra saulės kolektorius. Kai vartotojas nusiima laikrodį, jis pereina į budėjimo režimą ir gamintojas deklaruoja ne mažiau kaip 3 mėnesius veikimo, net jei kas dieną 30 minučių būsite prisijungę prie GPS. Visiškai nenaudojamas „Matrix PowerWatch 2“ gali „palaikyti gyvybę“ ištisus metus.

„Matrix PowerWatch 2“ įsikraus pats

Įrenginyje įdiegtas 1,2 colio įstrižainės spalvotas LCD ekranas, o korpuso skersmuo yra 47 mm. Laikrodžio storis siekia 16 mm ir sveria jis apie 70 gramų. Nešiojamasis įtaisas gali suskaičiuoti žingsnius ir sudegintas kalorijas, matuoti širdies ritmą, gauti pranešimus apie SMS ir skambučius, taip pat susisiekti su GPS palydovais. „Matrix PowerWatch 2“ išmanieji laikrodžiai yra atsparūs vandeniui ir gali atlaikyti vandens slėgį iki 200 metrų gylyje. Naujienos dar neįmanoma įsigyti, o bendrovė lėšas gamybai renka sutelktinio finansavimo svetainėje „Indiegogo“ ir būtiną sumą jau viršijo 9 kartus. Minėtame tinklapyje dabar laikrodį galima užsisakyti už kainą nuo 199 $, o vėliau kūrėjai grasina minimalią sumą padidinti iki 499 $.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!