Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/66572/korejieciai-sukure-vaikstanti-automobili-galetu-padeti-i-nelaime-patekusiems-zmonems/spausdinti/

Korėjiečiai sukūrė vaikštantį automobilį: galėtų padėti į nelaimę patekusiems žmonėms

Publikuota: 2019-01-12 17:02
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: LRT TV laida „Žinios“, LRT.lt

Pietų Korėjos automobilių gamintojai tiki sukūrę automobilį, kuris galėtų žengti ten, kur niekada nebuvusi žmogaus koja. Be to, kūrėjai viliasi, kad vaikštantis automobilis galėtų padėti į nelaimę patekusiems žmonėms.

Kaip atrodytų vaikštantis automobilis, kuriuo galėtumėte keliauti be kelio, net sudėtingiausiomis sąlygomis? Pietų Korėjos automobilių gamintojas „Hyundai“ Elektronikos Šou Las Vegase lankytojams pristatė pasiektą pažangą, kuriant vaikščioti galintį automobilį.

Kūrėjai į šį automobilį sutelkė elektromobilių ir robotikos technologijas, bei viliasi, kad jų kūrinys padės išgelbėti daug gyvybių.

„Automobilis su kojomis galėtų nugabenti jus į tas pačias vietas, kaip ir įprastas automobilis, tačiau tada galėtų vaikščioti, kopti sudėtingu paviršiumi – padėti pasiekti sužeistus ar įstrigusius žmones“, – apie šį neįprastą automobilį pasakojo jo kūrėjas Davidas Byronas.

Ant kiekvienos iš keturių automobilio kojų įmontuota po ratą. Keturkojis gali važiuoti trasa ištiestomis kojomis, o prireikus pasukti, koją gali ištiesti ar sulenkti. Pailginus kojas, automobilis gali stačiai kopti aukštyn, viduje saugiai nešdamas keleivius.

Net pusantro metro siena tokiam automobiliui – ne kliūtis. Jis galėtų padėti mokslininkams geriau pažinti neįžengiamas teritorijas.

„Man patinka įsivaizduoti, kad vieną dieną mes nusiųsime misijas su įgulomis į Mėnulį ar Marsą, ir kai tai nutiks, šis automobilis padės perkelti ištisą atradėjų kartą, kad jie ištirtų tas vietas – nes juk ten nuvykus jų nelaukia asfaltuoti keliai“, – apie plačias tokio automobilio galimybes pasakojo„Hyundai“ vykdomasis direktorius Džonas Suh.

Europoje sniege skendintiems vairuotojams toks automobilis dabar būtų tikra svajonė – jis tiesiog pasikeltų ant išilgėjusių kojų ir apeitų pusnis bei spūstis.

Plačiau – LRT televizijos laidos „Žinios“ reportaže.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!