Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/66065/intel-atsakas-i-zen-2-10-branduoliu/spausdinti/

„Intel“ atsakas į „Zen 2“ – 10 branduolių

Publikuota: 2018-11-28 09:19
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„Intel“ jau labai seniai užstrigusi ties 14 nm gamybos metodu. Jei seniau tai nebuvo didelė problema, nes kompanija konkuravo tik pati su savimi tai dabar esant realiai grėsmei iš AMD „Intel“ tenka sukti galvą kaip išspausti maksimumą iš 14 nm litografijos.

„Intel“ atsakas į „Zen 2“ – 10 branduolių

Kiek dabar žinoma, masinė „Intel“ 10 nm procesorių gamyba gali prasidėti tik 2019 metų pabaigoje, o AMD „Zen 2“ procesorius staliniams kompiuteriams tikrai pristatys anksčiau. „Zen 2“ siūlys labai patrauklų paketą daugeliui vartotojų, galimai net padidins branduolių kiekį, tad „Intel“ ruošia naują procesorių.

Pasak „HotHardware“ „Intel“ kitais metais išleis 10 branduolių procesorių su kodiniu pavadinimu „Comet Lake-S“. Tai gali būti pradžia 10 kartos „Core“ procesorių šeimai. Naujieji procesoriai nuo pirmtakų skirsis tik tuo, kad turės daugiau branduolių, bet architektūra liks ta pati, o ir gamybos metodas nepasikeis. Kada tiksliai sulauksime šių procesorių dabar nėra žinoma, bet nesunku prognozuoti, kad šis procesorius suplanuotas sugadinti „Zen 2“ šventę, tai ir pasirodys panašiu laikotarpiu kaip naujieji AMD procesoriai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!