Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/6604/paroda-ces-2007-microsoft-stende-karaliauja-zaidimu-kompiuteris-xbox-360/spausdinti/

Paroda „CES 2007“: „Microsoft“ stende karaliauja žaidimų kompiuteris „Xbox 360“

Publikuota: 2007-01-10 10:38
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: HDTVLietuva.com

Naujienos tiesiai iš kompanijos „Microsoft“ spaudos konferencijos, kurioje „Microsoft „kalbėjo apie sukurtą žaidimų kompiuterį „Xbox 360“. Pirmiausiai, kompanija patvirtino informaciją, kad iki 2006 metų pabaigos buvo parduota 10,4 milijonų vienetų jos sukurto žaidimų kompiuterio „Xbox 360“. Taip pat iki 2006 metų pabaigos šiam kompiuteriui buvo sukurta apie 300 žaidimų pavadinimų. Šiuo metu oficialiai „Xbox 360“ pardavinėjamas 37 pasaulio šalyse. Taip pat ir Lietuvoje.

Sukurtas „Xbox 360“ žaidimų kompiuteriui žaidimas „Gears of War“ muša visus pardavimo rekordus – per 8 savaites buvo parduota 2,8 milijonų šio žaidimo vienetų. „Microsoft“ atstovai „Gears of War“ žaidimo svarbumą lygina su populiariu Xbox žaidimu „Halo“.

Buvo paliestas ir „Xbox Live“ (galimybė žaisti tinkle) paslaugos klausimas. „Microsoft“ kompanija paminėjo, kad šia sistema naudojasi apie 5 milijonai žaidėjų. Iki šios dienos žaidėjai, naudodamiesi „Xbox Live“ paslauga, viso praleido daugiau kaip 3 milijardus valandų.

Parodoje buvo pademonstruota „Live Anywhere“ paslauga (tai „Xbox Live“ analogas „Microsoft Vista“ operacinei sistemai). Demonstracijos metu buvo parodytas žaidimas „UNO“, kurį žaidė du žaidėjai: vienas žaidėjas su žaidimų kompiuteriu „Xbox 360“, kitas – su personaliniu kompiuteriu. Naudojant „Live Anywhere“ sistemą, bus galima ne tik žaisti tinklinius žaidimus (internete), bet ir keistis žinutėmis, saugoti draugų kontaktus ir atlikti daug kitų veiksmų.

Taip pat „Microsoft“ anonsavo naują paslaugą „Internet Protocol Television“ (IPTV), kuri leis su žaidimų kompiuteriu „Xbox 360“ žiūrėti televizijos laidas, transliuojamas interneto pagalba. IPTV paslauga „Xbox 360“ prietaisams bus pradėta tiekti tik 2007 metų pabaigoje. Ši paslauga pasiūlys ypač plačias galimybes: be internetinės televizijos vartotojai galės rengti audio-video konferencijas; realiu laiku žiūrėti mėgstamas televizijos laidas ir jas aptarinėti su draugais; naudotis tinklinio žaidimo paslauga „Xbox Live“ ir tuo pačiu metu įrašinėti transliuojamą televizijos programą.

IPTV paslaugą tieks interneto tiekėjai, turintys „Microsoft“ programinę įrangą „Microsoft TV IPTV Edition“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!