Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/65715/ispejimas-is-dangaus-krenta-dji-skraidykles/spausdinti/

Įspėjimas: iš dangaus krenta DJI skraidyklės

Publikuota: 2018-10-31 07:27
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Britų Civilinės aviacijos administracija paviešino įspėjimą, kad tam tikros nepilotuojamos DJI skraidyklės skrydžio metu „staiga visiškai išsijungia“, rašo BBC.

Po tokio išsijungimo skraidyklės krenta į žemę. Kol kas problema siejama tik su „DJI Matrice 200“ modeliu. Skraidyklės išsijungimas, panašu, visiškai nepriklauso nuo jos akumuliatoriaus įkrovimo lygio.

Įspėjimas: iš dangaus krenta DJI skraidyklės

Kol kas britų aviacijos administracija neturi informacijos apie šių skraidyklių gedimo sukeltas traumas arba turto apgadinimus, tačiau įspėjama, kad tokios skraidyklės „iki atskiro pranešimo neturėtų būti naudojamos virš teritorijų, kuriose esama žmonių, nepriklausomai nuo aukščio“.

Laikinai uždraustas šių skraidyklių naudojimas 50 m atstumu nuo žmonių, laivų, automobilių ar pastatų.

DJI iš savo pusės paskelbė, jog atlieka „išsamų tyrimą“ dėl šio modelio išsijunginėjimo. Savo klientams gamintojas rekomendavo atnaujinti įrenginio ir akumuliatorių programinę įrangą – tą patį rekomendavo ir aviacijos administracija.

„Matrice 200“ skraidyklės yra truputį didesnės už įprastines civiliniam naudojimui skirtas skraidykles ir sveria apie 5–6 kilogramus, priklausomai nuo papildomos prijungtos įrangos. Oficialioje svetainėje DJI šį modelį apibūdina kaip itin patvarų, nurodo, kad jame sumontuoti 17 colių skersmens propeleriai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!