Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/64743/ismanusis-laikrodis-su-e-ink-ekranu-vienu-akumuliatoriaus-ikrovimu-veikia-dvejus-metus/spausdinti/

Išmanusis laikrodis su „E-ink“ ekranu vienu akumuliatoriaus įkrovimu veikia dvejus metus

Publikuota: 2018-08-20 13:06
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Sugedo.lt
Inf. šaltinis: Sugedo.lt

Stilingas įrenginys su pulso matuokliu gali sinchronizuotis su išmaniuoju telefonu ir nebijo vandens.

Autonomija yra opi tema, kalbant apie išmaniuosius laikrodžius. „Gligo“ kūrėjai išsprendė pagrindinę problemą, panaudodami hibridinę konstrukciją su kvarco mechanizmu, papildytą fitneso jutiklių rinkiniu ir energiją taupančiu „E-ink“ ekranu.

Iš pirmo žvilgsnio įtaisas atrodo kaip įprastas laikrodis. Minimalistinis apvalus korpusas pagamintas iš nerūdijančio plieno, pintos apyrankės. Puikiai matomas ekranas net ryškioje saulės spindulių šviesoje. Iš tiesų „Gligo“ pristato sėkmingą kvarco ir išmanaus laikrodžio derinį, kuris nebijo smūgių ir vandens.

Išmanusis laikrodis su „E-ink“ ekranu vienu akumuliatoriaus įkrovimu veikia dvejus metus

Dėl širdies ritmo ir fitneso jutiklių, išmani naujiena gali stebėti jūsų fizinį aktyvumą treniruotės metu ir sinchronizuoti duomenis su išmaniuoju telefonu. Be to, laikrodžio ekrane rodomi pranešimai apie gaunamus skambučius, SMS žinutes ir el. laiškus, artimiausius suplanuotus įvykius ir, žinoma, laikas.

Dėka „E-ink“ ekrano ir „Bluetooth 4.2“ modulio laikrodis gali puikuotis rekordine autonomija. 100 mAh akumuliatoriaus talpa užtikrina tai, kad kartą pakrovus jo pakanka pusei metų naudojant pažangias funkcijas. Jei vėliau nepakrausite, tada jis galės veikti dar pusantrų metų, bet jau kaip kvarcinis laikrodis, be išmaniųjų funkcijų.

Tokį laikrodį galite užsisakyti „Indiegogo“ už 99 dolerius (apie 87 €). Pristatymas prasidės jau kitą mėnesį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!