Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/64715/robotu-kurejai-kinijoje-isitikine-jav-sankcijos-ju-nepaveiks/spausdinti/

Robotų kūrėjai Kinijoje įsitikinę – JAV sankcijos jų nepaveiks

Publikuota: 2018-08-17 09:35
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: LRT TV naujienų tarnyba, LRT.lt

Pekine prasidėjusioje Tarptautinėje robotikos konferencijoje vyks ne tik studentų ir moksleivių robotų varžybos, bet ir naujausių pramoninių robotų paroda. Robotai šiuolaikinei pramonei tampa vis reikšmingesni, bet Jungtinių Valstijų administracijos įvesti importo tarifai Kinijai ir atsakomosios Pekino sankcijos gali pakenkti ir šiai pramonei.

Robotų konferencijoje Kinijos sostinėje galima pamatyti daugiau kaip 160 kompanijų produkciją – nuo miniatiūriniams elektronikos komponentams montuoti skirtų robotų iki galingiausių robotų vartančių daugiatones detales. Visai šiai produktyvumą didinančiai pramonei taip pat reikia aptarnaujančio personalo, todėl kinai, kurie patys naudoja vis daugiau pramoninių robotų, bei juos gamina, neatrodo išgąsdinti prezidento Donaldo Trumpo sankcijų.

„Vien Kinija, robotų aptarnavimo prasme, yra milžiniška rinka. Kaimyninių šalių rinkos taip pat didžiulės. Taigi tokioje aplinkoje mūsų verslas neturėtų nukentėti“, – mano robotų aptarnavimo kompanijos vadovas Jangas Lijanas.

Savo ruožtu ir Jungtinių Valstijų automatizacijos ekspertai perspėja, kad prekybinis karas atneš nuostolių abiem pusėms ir dar toli gražu neaišku, kuri iš jų nukentės labiau. Todėl robotų technikos kompanijos ir Kinijoje ir už jos ribų norėtų, kad šios iš esmės ekonominės politinės problemos būtų kuo greičiau išspręstos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!