Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/64235/i-rinka-grizes-silelis-ketina-isstumti-abonentine-televizija/spausdinti/

Į rinką grįžęs „Šilelis“ ketina išstumti abonentinę televiziją

Publikuota: 2018-07-04 17:20
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Išmaniosios technologijos tiesia pagalbos ranką skubančiai visuomenei ir be gailesčio iš rinkos išstumia viską, prie ko esame pripratę. Prieš kelerius metus sėkmingai sugrįžęs autentiškasis „Šilelis“ kerštauja – ragina atsisveikinti su abonentine televizija. O tuo pačiu atsikrato ir iki trijų valandų trunkančių filmų, kurių realioji trukmė perpus trumpesnė.

„Kas mėnesį už kelias mėgstamas laidas ar serialus savo televizijos tiekėjams esame priversti sumokėti po nustatytą sumą. Tačiau net ir sąžiningai susimokėję prisidedame prie pelno, kurį televizijos tiekėjai skuba susirinkti iš reklamų užsakovų.

Mūsų laikas pernelyg brangus, kad leistume jį reguliuoti televizoriui. Pagaliau pauzę paspausti galime kada norime ir nesulaukę reklamos išsivirti arbatos ar atsinešti užkandžių“, – maištauja „Šilelio“ komanda.

Naujos kartos „Android TV“ priedėlis siūlo filmų, laidų, muzikos ir kitų įrašų programą susidėlioti pagal savo poreikius. Nedidelį, tačiau galingu procesoriumi pasižymintį įrenginį užtenka prijungti prie bet kokio televizoriaus ar projektoriaus ir šis tampa išmaniu.

Tokie serveriai kaip „Netflix“, „Viaplay“, „Spotify“ ar „Youtube“ nuolat atnaujina pasiūlą. Čia patenka šviežiausios kino juostos ir muzikos įrašai. Tuo tarpu net didieji televizijos kanalai reguliariai pasiūlo keliskart matytų filmų, laidų kartojimų ar be perstojo suka tas pačias melodijas.

Vis tiktai net ir televizija pamažu keliasi į internetą. „TV3play“, „Lrt.lt“ ir „LNKgo“ suteikia galimybę mėgstamas laidas pasirinktu metu peržiūrėti savo kompiuteriuose. Trokštantiems geresnės kokybės siūloma alternatyva – aukštos raiškos vaizdo perdavimu pasižymintis priedėlis

Prie šio įrenginio prijungus USB raktą, galima mėgautis ir jau turimais muzikos ar vaizdo įrašais. Susietas su klaviatūra bei pelyte priedėlis tampa namų kompiuteriu ir leidžia didžiuliame ekrane žaisti žaidimus, naršyti internete, rašyti elektroninius laiškus ar net visos bičiulių kompanijos akivaizdoje išsirinkti ir užsisakyti į namus picą.

„Kurdami šį įrenginį siekėme laisvės reguliuoti savo laisvalaikį taip, kaip norime. Grįžus namo po dienos darbų nebeskirsime laiko neaktualioms reklamoms, užimančioms didelę eterio dalį. Nebereikės ir TV programos, nes dabar tikrai galime žiūrėti mėgstamas laidas patogiu laiku. Tikimės, kad ilgainiui tokie ar panašūs sprendimai visiškai pakeis televiziją“, – užmojais dalijasi idėjos sumanytojai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!