Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/64227/kinai-sukure-lazerini-kalasnikova-ekspertai-jau-abejoja-jo-galimybemis/spausdinti/

Kinai sukūrė lazerinį „kalašnikovą“: ekspertai jau abejoja jo galimybėmis

Publikuota: 2018-07-04 19:37
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©tv3.lt
Inf. šaltinis: tv3.lt

Viena kinų bendrovė planuoja policininkams perduoti visiškai naujo tipo ginkluotės pavyzdį: automatinį lazerinį šautuvą, kuris lazerio spinduliu gali pradeginti drabužiuose ar potencialaus pažeidėjo odoje skylę net 800 metrų atstumu.

Naujieji ginklai nekelia jokio triukšmo, spindulys yra nematomas ir juo galima pašauti už stiklo esantį priešininką. Šautuvą sukūrė „ZKZM Laser“ bendrovės, Siano universiteto ir Kinijos mokslų akademijos tiksliosios mechanikos ir optikos mokslininkai. Numatomos ginklo panaudojimo kryptys – civilių įkaitų gelbėjimo ir slaptos karinės operacijos. Maža to, ginklas nėra mirtinas, nes savo aukos jis neužmuša, o tik „sukelia pakankamai stiprų skausmą“.

Kinai sukūrė lazerinį „kalašnikovą“: ekspertai jau abejoja jo galimybėmis

Ginklas sveria tris kilogramus – panašiai kaip populiariausias automatas pasaulyje „AK-47“. Automatas naudos ličio jonų bateriją, kurios užteks daugiau nei 1000 dviejų sekundžių šūviams. Šiuo metu kinų gamintojai ieško masinės gamybos finansavimo partnerių, o vieno vieneto numato kaina gali siekti 15 tūkst. dolerių.

Skeptikų teigimu, šaunant iš 800 metrų lazerio spindulys beveik neabejotinai bus pernelyg silpnas, kad pažeistų drabužį ar odą. Taip pat, anot jų, mažai tikėtina, kad ginklas turės tokią kompaktišką ir galingą elementą, kurio užtektų nurodytam šūvių skaičiui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!