Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/63714/net-puse-lietuvos-gyventoju-skalbia-dazniau-nei-dukart-per-savaite/spausdinti/

Net pusė Lietuvos gyventojų skalbia dažniau nei dukart per savaitę

Publikuota: 2018-05-22 14:04
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Beveik trečdalis lietuvių (30 %) namuose skalbia kartą per savaitę, o šiek tiek daugiau nei penktadalis (21 %) – dukart per savaitę. Tokie duomenys gauti po „LG Electronics“ (LG) atliktos apklausos*, tyrusios Lietuvos gyventojų įpročius. Lygiai pusė apklaustųjų (50 %) skalbimo mašina naudojasi du, ar daugiau kartų per savaitę. Net 6 % apklaustųjų pripažino, kad skalbia daugiau nei penkis kartus per savaitę. Tai reiškia, kad kai kurių lietuvių namuose skalbimo mašinos veikia beveik kiekvieną darbo dieną, o tai užima gana daug laiko.

Skalbimo mašina ir džiovyklė viename

Šį skalbimo laiką gali padėti sutrumpinti pažangios technologijos ir naujausios skalbimo mašinų funkcijos. Nebėra reikalo laukti kol pasibaigs skalbimo programa, arba, dienos pabaigoje suvokti, kad skalbiniai dar vis neišdžiauti. Šiai problemai spręsti daugelis skalbimo mašinų turi automatinę džiovinimo funkciją, kuri prasideda iškart po skalbimo. Ši programa sutaupo laiko, vietos (jos nebeužima atskira džiovinimo mašina ar drabužių džiovyklė), taip pat ir finansinių išteklių.

Trumpas skalbimas

Pastebima tendencija drabužius skalbti ne tik kai jie visiškai purvini. Kartais norima greitai atšviežinti drabužį, net jei jis buvo vilkėtas tik kartą, prisigėrė kvapų, ar ilgai kabėjo spintoje. Tokiais atvejais ypač praverčia skalbimo mašinos garų funkcija, kuri ne tik atnaujina ir suminkština audinį, bet taip pat panaikina net 99,9 % alergenų, įsigėrusius nemalonius kvapus ir išlygina susidariusias raukšles.

Skalbimo mašinos valdymas nuotoliniu būdu

Galiausiai – ar prieš 15 metų kas galėjo įsivaizduoti nuotoliniu būdu valdomą skalbimo mašiną, kontroliuojamą mobiliuoju telefonu? Parsisiuntus mobiliąją programėlę kiekvienas gali lengvai įjungti skalbimo mašiną ar pridėti džiovinimo funkciją nuotoliniu būdu, o sugrįžus namo išimti šviežiai išskalbtus ir išdžiovintus drabužius. Programėlė taip pat leidžia parsisiųsti naujų funkcijų – pavyzdžiui, žaislų, ar sportinės aprangos skalbimo programas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!