Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/62865/globalfoundries-7-nm-leis-pasiekti-5-ghz/spausdinti/

„GlobalFoundries“: 7 nm leis pasiekti 5 GHz

Publikuota: 2018-03-09 13:18
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„GlobalFoundries“ apie savo sekančią 7 nm litografiją kalba labai malonius dalykus. Pasak jų, šiuo techniniu procesu pagaminti procesoriai pasieks 5 GHz dažnį. Žinoma, tam turi būti paruošta ir pati architektūra, nes maksimalų dažnį nustato ne vien gamybos metodas, bet ir pačio procesoriaus galimybės.

Kita gera žinia apie 7 nm litografiją yra apie galimybę dar labiau sumažinti gaminamus lustus. Seniau buvo prognozuota, kad perėjus nuo 14 nm prie 7 nm litografijos lustus pavyks sumažinti per pus, bet pagal naujausius duomenis paaiškėjo, kad lustus pavyks sumažinti 2,7 karto. Jei tai tiesa, „Ryzen“ 8 branduolių modulis, galėtų sumažėti iki apie 80 mm ploto. Dabartiniai „Ryzen“ lustai yra 213 mm ploto. Žinoma, AMD nesiims vien mažinti lusto, o galimai pridės papildomų komponentų: daugiau branduolių ar atminties.

AMD procesorių, pagamintų naudojant 7 nm litografiją, turime sulaukti 2019 metais. Jie naudos ir patobulintą „Zen 2“ architektūrą, tad sparta išaugs ne vien tik nuo padidėjusio dažnio, bet ir architektūrinių patobulinimų.

„GlobalFoundries“: 7 nm leis pasiekti 5 GHz
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!