Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/6138/fujitsu-tobulina-kietuju-disku-technologija/spausdinti/

„Fujitsu“ tobulina kietųjų diskų technologiją

Publikuota: 2006-12-03 16:54
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

„Fujitsu“ paskelbė sukūrę optinį elementą, kurį naudojant įprastiniuose kietuosiuose diskuose būtų galima gerokai padidinti jų talpą.

Šiuo metu daugelis gamintojų gamina statmeno įrašymo diskus, kuriuose duomenų ląstelės rikiuojamos statmenai disko plokštelės paviršiui. Rašant duomenis toki būdu telpa daugiau, bet atsiranda tam tikrų problemų dėl to, jog vienos ląstelės kiek trukdo kitoms.

Čia į pagalbą skuba vadinamoji terminio magnetinio įrašymo technologija, kurioje derinamos magnetinio ir optinio įrašymo savybės. Plačiau su ja galima susipažinti parsisiuntus PDF iš „Fujitsu“ svetainės.

Teigiama, kad naujoji technologija leis padidinti duomenų tankumą kietuosiuose diskuose iki vieno terabito kvadratiniame colyje, na o tai savo ruožtu lems didelį talpų augimą apskritai.

Visgi įprastų magnetinių kietųjų diskų taip pat nevertėtų pamiršti - „Hitachi“ yra pažadėję dar iki šių metų pabaigos pristatyti 1 TB talpos modelį. Ne kažin kiek atsilieka ir „Seagate“, kurie jau yra išleidę 750 GB diską.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!