Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/59483/floridoje-pristatytas-marsaeigis-primenantis-sarvuota-transporteri/spausdinti/

Floridoje pristatytas marsaeigis, primenantis šarvuotą transporterį

Publikuota: 2017-05-19 07:16
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Šį mėnesį Floridoje įsikūrusio Kenedžio vardo kosmodromo pramogų parke buvo pristatyta keista transporto priemonė – Marso planetos tyrimams skirtas marsaeigis. Tiesa, šis šarvuotą transporterį primenantis automobilis niekuomet neskris į Marsą – jis sukurtas pramoginiais ir švietėjiškais tikslais.

Parodinį, tačiau važiuoti galintį sunkvežimį Marso planetai sukūrė toje pačioje Floridoje dirbanti nedidelė „Parker Brothers Concepts“ kompanija. Jos specializacija – unikalių transporto priemonių gamyba kino industrijos užsakymu.

Teigiama, kad šis triašis sunkvežimis gali visai padoriai važiuoti ir įveikti gana sudėtingas kliūtis. Automobilį varo šeši elektros varikliai, energiją gaunantys iš po grindimis sumontuotos elektros baterijos.

Teigiama, kad automobilio viduje sumontuota speciali laboratorija. Na o daugiau nei metro diametro ratai sukurti taip, kad marsaeigis galėtų be vargo riedėti akmenuotu paviršiumi. Tikėtina, kad šį sunkvežimį bus galima pamatyti TV ekranuose – leidinys „Business Insider“ užsiminė, kad jį iš kosmodromo pramoginio parko nuomosis kanalas „Discovery“ savo laidai „Mythbusters“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!