Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/59209/sony-pristato-nauja-geriausios-savo-g-master-serijos-teleobjektyva/spausdinti/

„Sony“ pristato naują geriausios savo „G Master“ serijos teleobjektyvą

Publikuota: 2017-04-25 19:12
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Sony“ pristato naują „G Master“ serijos teleobjektyvo modelį „FE 100- 400mm F4.5–5.6 GM OSS Super Telephoto Zoom“ (SEL100400GM). Jis išsiskiria „G Master“ objektyvų serijai būdinga aukšto lygio vaizdo raiška ir itin sparčiai bei tiksliai veikiančiu autofokusavimu, nedideliu svoriu ir profesionalams skirtomis funkcijomis. Tai itin galingas įrankis, skirtas tiek fotografijos mėgėjams, tiek profesionalams, ypač fiksuojantiems sporto renginius ar gyvosios gamtos vaizdus.

Šį „Sony“ objektyvą sudaro 22 optiniai elementai, sugrupuoti į 16 skirtingų derinių, įskaitant vieną „Super ED“ ir du „ED“ tipo elementus, kurie sumažina spalvinį iškraipymą ir leidžia užfiksuoti maksimalią raišką. Optiniai elementai yra padengti „Sony“ unikalia „Nano AR“ danga, kuri sumažina atspindžių efektus.

„Sony“ pristato naują geriausios savo „G Master“ serijos teleobjektyvą

Sparčią šio objektyvo veikseną užtikrina dvigubas linijinis motoras ir itin tyliai veikianti „Direct Drive SSM“ pavara. Ši sistema užtikrina spartų optinių elementų valdymą, o optimizuoti autofokusavimo algoritmai akimirksniu išryškina greitai judančių objektų vaizdą. Taip šis objektyvas leidžia išnaudoti visas naujojo „Sony α9“ fotoaparato galimybes.

Naujasis „Sony“ objektyvas turi pirmą tokio tipo jėgos žiedą, skirtą kontroliuoti vaizdo priartinimo greičiui – jis fotografui leidžia pasirinkti, kokia sparta jis nori valdyti vaizdo priartinimą ar nutolinimą. Ant objektyvo taip pat yra fokusavimo mygtukas, kuriam gali priskirti programuojamas funkcijas.

Objektyve „SEL100400GM“ panaudota optinė vaizdo stabilizavimo sistema, minimalus fokusavimo atstumas prasideda nuo 0,98 m, objektyvo diafragmą sudaro 9 dalys. Dar vienas objektyvo pranašumas – palyginti nedidelis jo svoris. Nepaisant didelio skaičiaus optinių elementų ir plačių priartinimo galimybių, objektyvas sveria 1 395 gramus ir yra vienas lengviausių savo klasėje, tinkantis naudoti su kompaktiškos formos fotoaparatais.

Objektyvas yra atsparus drėgmei ir dulkėms, priekinis jo lęšis padengtas specialia danga, kuri padeda lengviau nuvalyti nešvarumus.

Naujas „Sony“ teleobjektyvas „FE 100-400mm F4.5–5.6 GM OSS Super Telephoto Zoom“ Europos rinkoje pasirodys liepos mėnesį, jo kaina sieks apie 2 900 eurų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!