Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/59195/aoc-ir-studio-f-a-porsche-pristato-nauja-monitoriu-serija/spausdinti/

„AOC“ ir „Studio F. A. Porsche“ pristato naują monitorių seriją

Publikuota: 2017-04-24 14:23
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„AOC“ ir „Studio F. A.  Porsche“ pristato naują monitorių seriją„AOC“ savo monitorių asortimentą papildo dviem naujais ypatingais modeliais. Bendradarbiaujant su visame pasaulyje garsia dizaino įmone „Studio F. A. Porsche“ sukurti 24” AOC PDS241 ir 27” AOC PDS271 iš esmės keičia tai, ko tikimės iš monitoriaus. Abu nauji „AOC“ asortimento nariai, turintys trijose pusėse neįrėmintą AH-IPS matricą ir asimetrišką metalinį stovą bei pasižymintys ypač plonu minimalistiniu aukščiausios kokybės dizainu, trauks akį net ir išjungti.

Pirmą kartą monitoriams pritaikytos modulinės konstrukcijos PDS241 ir PDS271 maitinimo ir HDMI laidai sujungiami į vieną iš stovo išeinantį kabelį ir leidžia grožėtis tik ekranu. Po jų išskirtine išvaizda slypinčios ir „AOC“ „SuperColor WCG“ technologija pagerintos AH-IPS matricos užtikrina plačią spalvų gamą ir didžiausią galimą matymo kampą.

Kai susitinka du išgarsėję meistrai, gali įvykti kažkas nepaprasta. Garsūs monitorių žinovai „AOC“ ir šlovę pelniusi dizaino įmonė „Studio F. A. Porsche“ bendradarbiavo, siekdami rinkai pateikti geriausiai atrodančius monitorius. Jų dizaino koncepciją įkvėpė Ferdinand Alexander Porsche filosofija. Jo požiūris buvo toks: „Forma dažnai atsiskleidžia analizuojant daikto funkciją“. Iš esmės monitorius yra ekranas. Bet tikrovėje šią paprastą mintį užgožia griozdiški stovai ir daugybė užpakalyje kabančių kabelių. Nauja „AOC“ „PDS“ monitorių serija iš esmės keičia tradicinį požiūrį į monitorių dizainą. „Išraiškinga monitoriaus stovo forma pabrėžia paprastą idėją sumontuoti kabelius į stovą. Forma ne tik atitinka funkciją, bet ir elegantiškai bei rafinuotai savo asimetrija sutelkia į ją dėmesį“, – teigia Henning Rieseler, Berlyno „Studio F. A. Porsche“ vadovas.

Tiek 24” PDS241, tiek 27” PDS271 sužavės įmonių vadovus, dizainerius, menininkus ir visus kitus stilių vertinančius vartotojus. Priekyje gerai apgalvotas asimetriškas metalinis stovas išryškina trijose pusėse berėmę konstrukciją. Žvelgiant į šono, abu monitoriai yra plonesni nei naujausi išmanieji telefonai – vos 5,2 mm storio. „Studio F. A. Porsche“ sukūrė monitoriaus stovą, iš daugelio kitų išsiskiriantį puikiai atrodančia užpakaline puse – ir maitinimas, ir monitoriaus signalas ateina per stovą, išsiskirdami atskirame skydelyje. Taip sukuriama daili išvaizda padeda atskleisti tai, kas monitoriuje yra svarbiausia – ekraną.

Išjungti šie monitoriai neabejotinai atrodo puikiai, bet įjungti atsiskleidžia iš tikrųjų. Dėl naujausių AH-IPS matricų 24” PDS241 ir 27” PDS271 užtikrina 1920 x 1080 taškų didelės raiškos skiriamąją gebą su nuostabiai plačiu 178° matymo kampu. „AOC“ „SuperColor WCG“ technologija šiems monitoriams leidžia atkurti 100 proc. sRGB ir 90 proc. NTSC spalvų gamą.

Dėl nuo šių monitorių akių negalinčių atitraukti vartotojų abiejuose yra įdiegtos „AOC“ „Low Blue Light“ ir „Flicker-Free“ technologijos. „AOC“ „Low Blue Light“ riboja žalingą trumpo ilgio bangos mėlynos šviesos poveikį neprarandant spalvos kokybės. Kita vertus, „AOC“ „Flicker-Free“ technologija monitoriaus šviesumą reguliuoja naudodama nuolatinės srovės, o ne ITM (impulsų trukmės moduliacijos) vidinio apšvietimo sistemą, taip sumažindama akių dirginimą ir varginimą net ir ilgai naudojantis monitoriumi. HDMI jungtis vartotojams leidžia prijungti viską – nuo darbalaukių ir nešiojamų kompiuterių iki žaidimų pultų ir televizoriaus priedėlių – o garso išvestis suteikia galimybę patogiai prijungti ausines ar garso kolonėles.

„AOC“ PDS241 ir PDS271 prekyboje pasirodys 2017 m. birželio mėnesį. Gamintojo siūloma mažmeninė kaina – 219 € už PDS241 modelį ir 299 € už PDS271.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!