Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/59108/pristatyta-itin-universali-kokybiska-ir-nebrangi-ip-kamera-xiaomi-mijia/spausdinti/

Pristatyta itin universali, kokybiška ir nebrangi IP kamera „Xiaomi mijia“

Publikuota: 2017-04-18 14:23
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Teritorijos ar patalpų stebėjimas tapo daug paprastesnis rinkoje pasirodžius IP kameroms. Pastarosios pirkėjams dažnai gali pasiūlyti kur kas daugiau funkcijų nei įprastos analoginės kameros. Nors dar visai neseniai IP kameros buvo gana brangi pramoga, į šią rinką įsisukus smulkiems vietiniams Kinijos gamintojams situacija kardinaliai pasikeitė. Dabar kokybiškų ir funkcionalių IP kamerų lengvai galima rasti praktiškai kiekvienoje Kinijos elektroninėje parduotuvėje.

Šiuo atveju maloniai stebina tai, kad IP kamerų gamyba taip pat yra itin susidomėjęs ir garsus Kinijos gamintojas „Xiaomi“. Naujosios kartos IP kamera „Xiaomi mijia“ yra dar vienas akivaizdus pareiškimas apie „Xiaomi“ ambicijas IP kamerų segmente. Kitaip sakant, „Xiaomi mijia“ – tai praktiškas kinų įrodymas, kad kompaktiškame korpuse įmanoma sutalpinti tiek kokybišką kamerą, tiek svarbiausius IP kamerų techninius sprendimus.

Pristatyta itin universali, kokybiška ir nebrangi IP kamera „Xiaomi mijia“

Pradėti reikėtų nuo to, kad „Xiaomi mijia“ geba filmuoti aukštąją 1080p raiška (1920 x 1080), 20 kadrų per sekundę sparta, o daugybės teigiamų atsiliepimų taip pat susilaukia dėka plataus 130 laipsnių apžvalgos kampo ir kokybiško 10 metrų naktinio pašvietimo. Be to, „Xiaomi mijia“ IP kamera yra aprūpinta Micro SD kortelės lizdu (maksimali kortelės talpa – 64 GB) bei integruotais 2,4 GHz ir 5 GHz WiFi ryšio moduliais.

Tuo tarpu gerą vaizdo kokybę „Xiaomi mijia“ pavyksta užtikrinti dėka įdiegto „Wide Dynamic Range“ techninio sprendimo bei „Backside Illuminated Senor“ tipo jutiklio. Šis technologijų derinys leidžia dinamiškai valdyti į kamerą patenkantį šviesos srautą, o tai itin praverčia saulėtomis dienomis.

Galiausiai gamintojas nuolatos akcentuoja gerą IP kameros „Xiaomi mijia“ suderinamumą su „Android“ bei „iOS“ operacinėmis sistemomis ir esant progai niekada nepraleidžia galimybės pasigirti funkcionalia taikomąja programa. Pasak „Xiaomi“, pastaroji ypatinga tuo, nes vienu metu gali transliuoti vaizdą iš keleto skirtinų IP kamerų ir atsižvelgus į tai, kad „Xiaomi mijia“ turi integruotą mikrofoną bei garsiakalbį, taip pat esant reikalui gali būti naudojama kaip nuotolinis žmonių komunikacijos įrankis.

Taigi, tenka pripažinti kad šioje kompaktiškų matmenų (8,20 x 8,20 x 11,50 cm) IP kameroje gamintojui „Xiaomi“ pavyko sutalpinti tikrai daug. Ir šiuo atveju svarbiausia tai, kad greta kruopščiai sukurto dizaino, puikaus funkcionalumo bei geros vaizdo kokybės dar ten pridėti ir konkurencingą nei 40 eurų nesiekiančią kainą – anonso proga kamera siūloma su ženklia nuolaida, tačiau pasiūlymų kiekis yra ribotas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!