Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/59037/originalus-ismanusis-laikrodis-sma-09-jokiu-pertekliniu-funkciju/spausdinti/

Originalus išmanusis laikrodis „SMA-09“ – jokių perteklinių funkcijų

Publikuota: 2017-04-10 17:12
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Išmaniųjų laikrodžių pasiūla Kinijoje išties neribota. Stebina ir tai, kad pigiausiai pastarieji čia kainuoja vos nuo dešimties eurų, tačiau Kinijos elektroninėse parduotuvėse gausu ir tokių išmaniųjų laikrodžių, kurių kainas galima skaičiuoti šimtais eurų. Vis dėlto šiuo metu daugumą pirkėjų bene labiausiai domina ekonominės klasės išmanieji laikrodžiai, kurių kaina neperlipa per 50 eurų.

Per santykinai trumpą laiką puikiai šį segmentą perprato ir vietinis Kinijos gamintojas „SMA“. Įmonės inžinieriai suprato, kad norint gerų atsiliepimų iš pirkėjų, reikia ne ypatingų techninių sprendimų, tačiau priimtinos kainos, įprastų funkcijų, patogaus naudojimo, puikios išvaizdos ir gero atsparumo.

Originalus išmanusis laikrodis „SMA-09“ – jokių perteklinių funkcijų

Štai todėl vienas naujausių kompanijos išmaniųjų laikrodžių „SMA-09“ teigiamų pirkėjų atsiliepimų sulaukia ne tik dėl patrauklaus dizaino, bet ir dėl savo techninio paprastumo. Gamintojas tvirtina, kad šį balansą pavyko pasiekti atsisakant perteklinių funkcijų ir išmaniajame laikrodyje paliekant tik tai, kas tikrai svarbiausia kiekvienam potencialiam pirkėjui.

Šis su odine arba iš plieno pagaminta apyranke parduodamas išmanusis laikrodis prie „Android“ ar „iOS“ išmaniojo telefono yra jungiamas „Bluetooth“ ryšiu. Kitaip sakant, „SMA-09“ yra tarsi išmaniojo telefono pagalbininkas, kuris gali atvaizduoti įeinančius skambučius, rodyti gautas trumpąsias žinutes, elektroninius laiškus ar tiesiog informuoti apie naujus gautus pranešimus socialiniuose tinkluose.

„SMA-09“ taip pat įdiegtas žadintuvas, skaičiuotuvas, diktofonas, adresų knyga bei svarbiausios fizinio aktyvumo funkcijos. Kaip ir kiti populiarūs išmanieji laikrodžiai, taip ir „SMA-09“ geba skaičiuoti nueitus žingsnius, sudegintas kalorijas, gali sekti miego kokybę bei matuoti pulsą. Be to, čia dar galima pridėti tai, kad šis išmanusis laikrodis nuotoliniu būdu gali valdyti išmaniojo telefono kamerą ir muzikos grotuvą.

Galiausiai „SMA-09“ gali pasigirti ryškiu apvalios formos ekranu (240 x 240), integruotu „MediaTek MTK2502“ centriniu procesoriumi, 300 mAh talpos baterija, 128 MB operatyviąją RAM bei 64 MB vidine ROM atmintimis. Reikia nepamiršti dar ir to, kad „SMA – 09“ atsparumo vandeniui ir dulkėms savybes taip pat patvirtina šiam išmaniajam laikrodžiui suteiktas IP54 sertifikatas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!