Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/58734/xiaomi-ausines-kurioms-konkurentu-mazai-unikali-technologija-leidzia-puikiai-atkurti-ir-zemus-ir-aukstus-daznius/spausdinti/

„Xiaomi“ ausinės, kurioms konkurentų mažai: unikali technologija leidžia puikiai atkurti ir žemus, ir aukštus dažnius

Publikuota: 2017-03-20 09:01
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Į ausis įstatomos ausinės turi savų trūkumų ir privalumų. Bene didžiausias jų privalumas – kompaktiškas dydis. Jos nesunkiai telpa kišenėje, todėl jas visada turėti prie savęs yra labai lengva. Tačiau muzikos mėgėjai jau seniai pastebėjo, kad jų išgaunamas garsas nėra toks sodrus kaip didelėmis ant ausų dedamomis ausinėmis. Visgi, „Xiaomi“ šiuos stereotipus nusprendė sugriauti.

Bene didžiausia į ausis įstatomų ausinių problema – garso diapazonas nėra pakankamai platus. Dažnai jos puikiai groja aukšto dažnio garsus, tačiau žemi dažniai skamba labai silpnai. Kartais vienas ar kitas gamintojas pabando išspręsti šią problemą, pristatydamas įrenginį, kuris žemus dažnius groja palyginti stipriai, tačiau tuomet pritrūksta sodrumo aukštesniuose garsuose. Surasti auksinį vidurį nėra lengva, tačiau „Xiaomi“ mano, kad jai pavyko.

„Xiaomi“ garsėja savo gaminamomis ausinėmis ir kitomis muzikos atkūrimo priemonėmis. Pavyzdžiui, ar jau matėte mažytę, bet labai kokybišką „Xiaomi“ belaidę kolonėlę? „Xiaomi“ ausines pamėgo ir muzikos, ir kompiuterinių žaidimų mėgėjai. Todėl kartelė yra užkelta aukštai ir pirkėjai iš visų „Xiaomi“ ženklu pažymėtų įrenginių tikisi kokybiško garso. „Xiaomi“ neseniai pristatė naujovę, kokios rinkoje dar nebuvo – „Mi IV“ ausines su hibridiniais garsiakalbiais.

Jau minėta problema su žemais ir aukštais dažniais kyla dėl to, kad tokio dydžio garsiakalbiai paprasčiausiai negali būti labai universalūs ir pasižymėti plačiu atkuriamo garso diapazonu. Todėl „Xiaomi“ nusprendė sujungti dviejų rūšių garsiakalbių technologijas, kurios atskirai groja arba labiau dinamiškai (geriau veikia numatytame diapazone) arba subalansuotai (geriausiai groja vidutinius tonus).

Muzikos gerbėjai, kurie apie „Mi IV“ ausines rašė atsiliepimus, pastebėjo, kad jų grojamas diapazonas primena raidę V – ausinės stipriai groja žemas ir aukštas natas, tačiau silpniau perteikia vidutinius tonus. Taip atkuriamo garso kokybė yra kur kas aukštesnė, sukuriamas 3D garso efektas, tačiau tie, kurie dažnai klauso muzikos su vidutiniais tonais, gali nusivilti.

Kita vertus, šiuolaikinė muzika grindžiama kontrastuojančiais garsais, todėl „Xiaomi“, kurdama šias ausines, visą dėmesį ir skyrė abiem garso spektro galams. Galinė ausinių dalis yra uždara, ausinės pasižymi pakankamai geromis garso izoliavimo savybėmis. Muzikos per jas galima klausytis ir triukšmingame autobuse, ir darbe – jums netrukdys aplinkinis triukšmas, o jūsų muzika bus negirdima aplinkiniams.

Įspūdį palieka ir „Mi IV“ ausinių dizainas bei kokybė. Visos detalės, kurios atrodo metalinės, ir tiesų yra metalinės. „Xiaomi“ išvengė pigaus plastiko naudojimo. Ausinės ausyse guli patogiai, o pakuotėje yra ir trys papildomos atgalių poros – galėsite išsirinkti tas, kurios jums bus patogiausios. Ant laido sumontuoti trys mygtukai valdyti muzikos grotuvui ir atsiliepti į skambučius, bei aukštos kokybės mikrofonas. Galbūt „Xiaomi Mi IV“ ausinės neprilygsta didelėms ant ausų nešiojamoms ausinėms, tačiau tarp į ausis įstatomų ausinių joms kainos ir kokybės atžvilgiu artimų konkurentų yra mažai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!