Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/58293/du-nauji-sony-teleobjektyvai-portretinei-fotografijai-ir-kompaktiska-blykste/spausdinti/

Du nauji „Sony“ teleobjektyvai portretinei fotografijai ir kompaktiška blykstė

Publikuota: 2017-02-10 12:18
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Sony“ pristatė du naujus keičiamus objektyvus, skirtus „E-mount“ serijos fotoaparatams: vidutinio nuotolio teleobjektyvas „FE 100 mm F2.8 STF GM OSS“ („SEL100F28GM“) yra naujasis „G Master Series“ flagmanas, sukurtas išgauti itin švelnų išsiliejusio fono efektą; kompaktiškas ir nedidelio svorio „FE 85 mm F1.8“ („SEL85F18“) padeda sukomponuoti nepriekaištingai atrodančius portretinės fotografijos kadrus. Kartu su šiais objektyvais debiutuoja ir nauja didelės galios kompaktiška blykstė „HVL-F45RM“, skirta „α7“ serijos fotoaparatams ir valdoma nuotoliniu būdu.

„SEL100F28GM“ specialiai sukurtas išgauti išskirtinį ir estetišką išsiliejusio fono efektą ir tuo pačiu metu išlaikyti didelę kadro raišką, būdingą visiems „G Master Series“ objektyvams. Tai galingas įrankis bet kuriam fotografui, siekiančiam gauti unikalius portretus ir mados, gamtos ar vestuvių kadrus.

Du nauji „Sony“ teleobjektyvai portretinei fotografijaiir kompaktiška blykstė

Plačias defokusavimo galimybes užtikrina pažangi optinių elementų struktūra, kurioje panaudota naujai sukurta diafragma iš 11 dalių ir anoduotas lęšis. Pastarasis optinis elementas fotokadre padeda pasiekti švelnius perėjimus tarp sufokusuoto objekto kontūro ir išsiliejusio fono. Nauja lęšių konstrukcija taip pat užtikrina, kad vinjetės efektas, kai patamsėja nuotraukų kampai, yra sumažinamas iki minimumo.

„SEL100F28GM” palaiko du autofokusavimo būdus – pagal kontrastą ir pagal vaizdo taškus, ir turi itin tiksliai bei tyliai veikiančią „Super Sonic Motor“ elektrinės pavaros sistemą. Šis objektyvas taip pat leidžia daryti nuotraukas iš nedidelio atstumo (iki 0,25x), turi makro režimo reguliavimo žiedą, automatinio ir rankinio fokusavimo jungiklį, programuojamą fokusavimo išlaikymo mygtuką, optinį vaizdo stabilizavimą „Optical Steady Shot“, diafragmos reguliavimo žiedą, yra atsparus dulkėms ir drėgmei. Naujasis „SEL85F18“ yra itin universalus, lengvas ir kompaktiškas vidutinio nuotolio teleobjektyvas, kurį „APS-C“ ar viso kadro fotoaparatus naudojantys profesionalai ir mėgėjai gali pasitelkti įvairiose situacijose. Plati F1.8 diafragmos reikšmė suteikia galimybę išgauti detalius portretus su išsiliejusio fono efektu. Šiame objektyve naudojamas 9 dalių žiedinės diafragmos mechanizmas ir sparčiai veikianti elektrinių pavarų sistema. Jis taip pat turi programuojamą fokusavimo išlaikymo mygtuką, fokusavimo žiedą ir AF/MF režimo jungiklį, taip pat yra atsparus dulkėms ir drėgmei.

Naujoji blykstė „HVL-F45RM“, kuri pritaikyta naudoti su nuotoliniu valdikliu „FA-WRC1M“ ir radijo signalų imtuvu „FA-WRR1“, padeda viską sujungti į kompaktišką profesionalaus lygio apšvietimo sistemą. Ši blykstė skirta naudoti su „E-mount“ tipo fotoaparatais įskaitant „α7“ serijos modelius.

Blykstės baterijos darbo laikas siekia iki 210 suveikimų, ji gali būti pasukta iki 150 laipsnių kampu į viršų, 360 laipsnių horizontalia kryptimi ir 8 laipsniais į apačią. Daugiau patogumo suteikia naujas, platus ir ryškus LCD ekranas, atsparumas dulkėms ir drėgmei, patobulintas meniu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!