Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/58258/nufilmavo-kaip-veikia-naujojo-mercedes-benz-autopilotas-palygino-su-tesla/spausdinti/

Nufilmavo, kaip veikia naujojo „Mercedes-Benz“ autopilotas: palygino su „Tesla“

Publikuota: 2017-02-08 16:19
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Dauguma automobilių gamintojų pastaruoju metu deda visas įmanomas pastangas, kad suspėtų į autonominių transporto priemonių traukinį. Nieko keisto, kad „Mercedes-Benz“ taip pat nenori likti žaidimo pakraštyje.

Vokietijos bendrovė jau pristatė pusiau autonominę „Drive Pilot“ versiją, kuri įdiegta naujausiuose E klasės modeliuose, tačiau yra žinoma, kad jis puikiai veikia ir pilnai autonominėje versijoje.

Populiaraus „YouTube“ svetainės kanalo, skirto technologijų naujovių apžvalgai, kūrėjas Marquesas Brownlee buvo pakviestas išbandyti vieną iš „Mercedes-Benz“ autonominių prototipų.

Jis atskleidė, ką minėtasis automobilių gamintojas jau artimiausiu metu ketina pasiūlyti klientams. Kuo „Drive Pilot“ skiriasi nuo kitų šiuo metu rinkose esančių sistemų?

O gi tuo, kad jo veiklos principas paremtas ne tik kameromis ir jutikliais, padedančiais valdyti automobilį, bet duomenų rinkimų iš „Here Maps“, o tai leidžia sistemai savarankiškai atlikti posūkius. „Mercedes-Benz“ ketina naują „Drive Pilot“ versiją pristatyti šiais metais kartu su atnaujinta S klase. Ši informacija patvirtina seniau šiuo klausimu girdėtus gandus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!