Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/57849/las-vegase-prasidejusioje-parodoje-ces-2017-sony-pristato-naujausius-savo-produktus/spausdinti/

Las Vegase prasidėjusioje parodoje CES 2017 „Sony“ pristato naujausius savo produktus

Publikuota: 2017-01-05 17:28
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vartotojų elektronikos parodoje CES 2017 bendrovė „Sony“ pristato savo šių metų produktus vaizdo, garso ir žaidimų srityse bei siūlo lankytojams galimybę susipažinti su būsimų įrenginių prototipais. Šįmet pagrindinis dėmesys skirtas į televizijos ir namų kino produktus, išnaudojančius HDR technologijos galimybes ir brėžiančius naują standartą vaizdo ir garso atkūrimo srityse.

Namų pramogos ir garso sistemos

Pagrindinė „Sony“ naujiena parodoje – naujieji „A1“ serijos televizoriai. Tai pirmoji kompanijos televizorių serija su organinių šviesos diodų (OLED) ekranu ir unikalia garso technologija „Accoustic Surface“. Organinių šviesos diodų technologija kur kas geriau atkuria tamsius šešėlius ir šviesus atspalvius ir lemia tikroviškiau, natūralesnėmis spalvomis perteikiamą turinį. Tuo metu unikali akustinio ekrano paviršiaus technologija pakeičia įprastus garsiakalbius ir generuoja garso banga ekrano paviršiuje – taip pirmą kartą vaizdas suliejamas į vieną visumą su garsu.

„A1“ serijos televizoriuose, kaip ir naujuosiuose „X93E“ televizorių modeliuose, naudojamas pažangiausias 4K HDR vaizdo formato apdorojimo procesorius „X1 Extreme“. Šis procesorius pritaikytas apdoroti maksimalios 4K raiškos turinį ir atskleisti geriausias jo vizualines ypatybes. Be to, procesorius „X1 Extreme“ standartinio formato vaizdą gali konvertuoti į praktiškai 4K HDR kokybę atitinkantį vaizdą.

Paminėta „Sony“ televizorių serija „X93E“ turi patobulintą ekrano matricos apšvietimo technologiją „Slim Backlight Drive+“, kuri dar labiau pagerina vaizdo šviesumo ir kontrasto lygį. Palyginti su įprastais LED televizoriais, naujuose „X93E“ kontrasto lygis yra iki 10 kartų didesnis.

Specialioje „Sony“ pramogų namams erdvėje parodos lankytojai taip pat gali susipažinti su naujų „Sony“ įrenginių, skirtų išnaudoti 4K HDR formato pranašumus, spektru. Kartu su naujos kartos „Sony“ žaidimų kompiuteriu „PlayStation 4“ demonstruojami tarp žaidimų mėgėjų gerai žinomi pavadinimai „Uncharted 4: A Thief's End“, „Gran Turismo Sport“ ir „Horizon Zero Dawn“.

Čia taip pat pristatomas ir naujas „Sony“ 4K Ultra HD „Blu-ray“ diskų grotuvas „UBP-X800“ ir jo 4K HDR formato vaizdo atkūrimo galimybės. Tuo metu ieškantieji ne vien įspūdingo vaizdo, bet ir garso gali išbandyti naują „Sony“ aukščiausios klasės garso projektorių „HT-ST5000“. Šis projektorius geba atkurti aukštos raiškos garsą ir palaiko naujos kartos erdvinio garso formatą „Dolby Atmos“.

Dar vienas aukštos kokybės garso mėgėjams skirtas „Sony“ įrenginys – naujas daugiakanalis namų kino stiprintuvas „STR-DN1080“, kuris palaiko „DTS:X“ ir „Dolby Atmos“ formatus bei gali modeliuoti erdvinio garso efektus.

Vaizdo technika ir sprendimai

Pagrindinis „Sony“ akcentas šioje srityje – naujas lazerio šviesą naudojantis projektorius „VPL-VZ1000ES“. Tai namams skirtas projektorius, atkuriantis 4K HDR kokybės vaizdą ant sienos itin nedideliu, vos 15 cm atstumu. „Sony“ parodoje pristato ir naujausius savo fotoaparatus, tarp kurių – geriausias ne veidrodinis fotoaparatas su keičiamu objektyvu ir penkių ašių optinio stabilizavimo sistema „α6500“ ir pažangus kompaktiškas fotoaparatas „RX100 V“, galintis fotografuoti iki 24 kadrų per sekundę sparta ir įrašinėti vaizdą sulėtintu režimu.

Dar vienas įspūdingas „Sony“ eksponatas parodoje – modulinė ekranų sistema „CLEDIS“, kurios išmatavimai siekia apie 7 x 3 metro. Aukštos kokybės LED elementus naudojantys didelio formato ekranai kokybiškai atvaizduoja tiek statišką, tiek kintantį vaizdą.

Žaidimai

Parodos lankytojai gali susipažinti su virtualios realybės žaidimų priedu „PlayStation VR“, kuris išplečia žaidimų kompiuterio „PlayStation 4“ galimybes. „Sony“ stende siūloma savo jėgas išbandyti virtualiame vairavimo simuliatoriuje „Gran Turismo Sport“ ir kosminėje šaudyklėje „Farpoint“.

„Life Space UX“

„Life Space UX“ koncepcijos tikslas yra pasiūlyti novatoriškų būdų, kaip transformuoti gyvenamąją erdvę. Tam „Sony“ pirmą kartą ketina pademonstruoti inovatyvų projektorių „New 4K Projector It‘s all here“, kuris siūlo nauju būdu naudotis įvairiu turiniu įskaitant knygas, filmus ir muziką. Čia taip pat galima apžiūrėti anksčiau išleistus „Sony“ inovatyvius įrenginius: „4K Ultra Short Throw Projector“, „LED Bulb Speaker“, „Portable Ultra Short Throw Projector“ ir „Glass Sound Speaker“.

„Sony“ stende taip pat galima susipažinti su įvairiomis kompanijos iniciatyvomis, kuriomis siekiama išplėsti vartotojų galimybes elektronikos srityje. Tarp jų yra tyrimų ir plėtros programos „Future Lab Program“ metu sukurti prototipai, iš vidinių „Sony“ kompanijos paskatintų iniciatyvų gimę produktai, nauji komunikacijos produktai „Xperia Smart Products“, antrinės „Sony“ kompanijos „Aerosense“ sukurti autonomiški dronai ir debesijos paslaugų sprendimai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!