Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/57839/pristate-automobili-kuris-tesla-turetu-pastatyti-i-pavesi/spausdinti/

Pristatė automobilį, kuris „Teslą“ turėtų pastatyti į pavėsį

Publikuota: 2017-01-05 10:27
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Las Vegase prasidėjusioje vienoje didžiausių technologijų parodų „CES 2017“ pristatomi ne tik robotai, išmanieji telefonai, kompiuteriai ar kiti panašūs įrenginiai. Šioje parodoje jau daugelį metų galima išvysti ir vieną kitą automobilio premjerą.

Šiemet bene daugiausiai ažiotažo kėlė „Faraday Future“ kūrinys, kuris įvardijamas kaip „Teslos“ žudikas. Gamintojai, kurie seniau prabilo apie savo superelektromobilį, tvirtino, kad Elono Musko kompanijos pažiba „Tesla Model S“ toli gražu neprilygs savo parametrais.

Startuolio „Faraday Future“ pristatytas savaeigis elektromobilis iki 100 kilometrų per valandą greitį turėtų pasiekti per 2,39 sekundės (bent jau taip deklaruojama). Jei tai tiesa, akivaizdu, kad net ir tokie hiperautomobiliai kaip „Bugatti Chiron“ ar „Ferrari LaFerrari“ sunkiai prilygtų traukos trasoje.

FF 91 vardu pavadintas savaeigis elektromobilis kol kas tėra pristatytas tik kaip koncepcinis modelis. Nepaisant to, kūrėjai yra įsitikinę, kad šis kūrinys netrukus išvys dienos šviesą ir kaip serijinis modelis.

Iš viso elektromobilis generuoja 1050 arklio galių jėgą ir net 1800 Nm sukimo momentą. Tačiau bene pats svarbiausias parametras yra atstumo įveikimas vienu įkrovimu. Gamintojas pabrėžia, kad įprastu važiavimo režimu pavyks įveikti net 600 kilometrų atstumą.

Paslaptimi išlieka tai, kaip FF 91 bus valdomas savaeigiu režimu. Kol kas beveik niekas negirdėjo apie šios kompanijos kurtą ir tobulintą technologiją. Vis dėlto gamintojas akcentuoja, kad jų elektromobilis yra aprūpintas 13 specialių radarų, 12 jutiklių ir 10 vaizdo stebėjimo kamerų.

Kokia modelio kaina, taip pat nėra aišku. Sklinda kalbų, kad norint užsisakyti „Faraday Future FF 91“ pirmiausia reikės sumokėti 5 tūkstančių JAV dolerių užstatą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!