Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/57379/robotai-mokys-vaikus-programavimo/spausdinti/

Robotai mokys vaikus programavimo

Publikuota: 2016-12-01 16:10
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Robotika.lt
Inf. šaltinis: Robotika.lt

Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) ekspertai jau seniai kalba apie tai, kad programavimo būtina mokyti dar pradinėje mokykloje. Apskritai, kompiuterių mokslams daugelyje valstijų jau teikiamas prioritetas.

Naujausi „Gallup“ tyrimo duomenys atskleidė, kad 90 proc. amerikiečių tėvų nori, kad jų vaikai mokykloje mokytųsi ir programavimo. Tuo metu tik 40 proc. mokyklų ši galimybė įmanoma, tačiau net šiose mokyklose mokoma bendrosios informatikos, o ne programavimo, nes mokytojai tiesiog neturi tam tinkamo išsilavinimo.

Robotai mokys vaikus programavimo

Harvardo universiteto mokslininkai sukūrė robotą „Root“, kuris gali šią situaciją pakeisti. „Root“ yra naujos kartos robotas, kuris turės specialią sąsają, skirtą programavimui. Užduotys tobulės kartu su vaiko žiniomis. Jis ne tik mokys vaikus, bet ir padės mokytojams, kurie nebuvo apmokyti programavimo.

„Root“ pagamintas iš vienos dalies, taigi jį bus paprasta surinkti. Jis yra magnetinis, todėl mokytojai galės „Root“ tiesiog pridėti prie lentos. Robotas gali piešti, groti muziką, turi bent 50 jutiklių.

„Root“ kol kas dar prekyboje nėra, tačiau Harvardo universiteto mokslininkai sukūrė „KickStarter“ kompaniją, kuria siekė surinkti 250 tūkst. JAV dolerių „Root“ gamybai, o per mažiau nei parą surinko virš 360 tūkst. dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!