Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/5711/sony-traukiasi-is-lcd-monitoriu-rinkos/spausdinti/

„Sony“ traukiasi iš LCD monitorių rinkos

Publikuota: 2006-10-14 10:59
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

„Sony“ pranešė nusprendę visiškai pasitraukti iš kompiuteriams skirtų skystų kristalų monitorių rinkos. Japonijos gigantas jau kurį laiką neprekiauja savo vardo LCD monitoriais gimtojoje bei Š. Amerikos rinkose, na o dabar planuoja apleisti ir Europą.

Anot kompanijos atstovo, priimti sprendimą trauktis iš skystų kristalų monitorių rinkos paskatino menkos pelno maržos bei palyginti kuklus vartotojų susidomėjimas „Sony“ LCD monitoriais.

Šiais metais „Sony“ planuoja pristatyti keletą naujų G serijos monitorių modelių. Galutinai monitorių tiekimą Europos rinkai planuojama nutraukti nuo gruodžio mėnesio. „Sony“ LCD tiekimas Japonijos ir Š. Amerikos rinkoms nutraukiamas jau nuo šio mėnesio.

Pasitraukimas iš didelio konkurencingumo rinkų, kuriose nepavyksta pasiekti planuotų gerų rezultatų šiaip jau yra būdingas „Sony“ strategijai. Ne taip seniai japonai pasitraukė iš plazminių televizorių rinkos, kurioje nepaisant pastangų nepavyko uždirbti planuotų pajamų bei užimti norimos rinkos dalies.

Rinkos tyrimų bendrovės „DisplaySearch“ duomenimis, 2005 metais „Sony“ buvo dešimtasis pagal perkamumą LCD monitorių gamintojas - per metus parduota 3,07 mln. monitorių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!