Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/5703/alternatyva-distancinio-valdymo-pulteliui-nepametamas-prietaisas/spausdinti/

Alternatyva distancinio valdymo pulteliui – nepametamas „prietaisas“

Publikuota: 2006-10-13 09:47
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Hörmann Lietuva, UAB

Vokiečių garažo ir pramoninių vartų bei durų gamintojas „Hörmann“ Lietuvos rinkai pasiūlė technologinę naujovę, kuri dar visai neseniai buvo aprašoma tik fantastiniuose romanuose. Tai pirštų atspaudų skaitytuvai, kurių pagalba atidaromi garažo ar kitų patalpų vartai ir durys.

Šis vartų pavaros ar durų atidarymo valdymas idealus, kai tais pačiais vartais, pvz. vidutinio dydžio įmonėje, naudojasi apie 100 ir daugiau žmonių. Vykstant darbuotojų kaitai, nereikia reikalauti grąžinti pultelius, ar juos pirkti naujiems darbuotojams. Pakanka į valdymo sistemą įvesti naujų darbuotojų pirštų atspaudus arba juos ištrinti iš kompiuterio atminties, kai darbuotojas palieka įmonę. Šis valdymo būdas, esant didesniam vartotojų skaičiui, yra daug pigesnis ir saugesnis nei distancinio valdymo pultelių, kortelių ar kodų sistema. Pirštų atspaudų sistema darbuotojų judėjimo kontrolei dažnai naudojama įmonėse, kuriose dėl saugumo, higienos ar kitų priežasčių ribojamas įėjimas į tam tikras įmonės zonas.

Hörmann

Garažo vartų automatika neabejotinai palengvina vartų atidarymo ir uždarymo procesą, o automatinė pavara šiais laikais suprantama kaip įprasta standartinės vartų komplektacijos dalis. Tiesa, Lietuvos statistika kol kas nėra įspūdinga – „Hörmann“ ekspertiniu vertinimu daugiau nei 50% perkančiųjų garažų vartus renkasi iš karto su automatine pavara (Vokietijoje apie 90%), tačiau tokių pirkėjų augimo tendencija akivaizdi. Taip pat, ypač rudens sezono metu, didėja atskirai perkamų automatinių pavarų paklausa, t. y., nusipirkę tik garažo vartus, pirkėjai anksčiau ar vėliau nusprendžia sumontuoti ir automatinę pavarą bei modernią jos valdymo sistemą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!