Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/56499/pagerintas-antzeminis-elektromobiliu-greicio-rekordas/spausdinti/

Pagerintas antžeminis elektromobilių greičio rekordas

Publikuota: 2016-09-27 16:10
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Kompanija „Venturi“, dalyvaujanti ir elektrinių formulių čempionate, pagerino antžeminį elektromobilių greičio rekordą. Tiesa, šiuo atveju, kalbėdami apie elektromobilius, turėtume akcentuoti, jog tai nėra nieko panašaus į „Teslą“ ar kokį „Nissan Leaf“.

Tai yra specialiai greičio rekordams siekti sukurta raketa ant ratų, kuri generuoja net tris tūkstančius arklio galių. Bandymų metu „Venturi“ kūrinys pasiekė 576 kilometrų per valandą greitį.

Pagerintas antžeminis elektromobilių greičio rekordas

Tiesa, šį pasiekimą dar oficialiai turi patvirtinti Tarptautinė automobilių sporto federacija. Pasirodo, jog dėl blogų orų Bonevilio druskingose lygumose Jutoje komandai rekordo teko laukti net trejus metus. Ir pagaliau, panašu, jiems tai pavyko padaryti.

„Venturi“ teigia, jog VBB-3 elektrinis motoras, sumontuotas „Venturi Buckeye Bullet“ kėbule, yra pats galingiausias elektrinis variklis pasaulyje. Vis tik tai tėra tik pačios kompanijos nuomonė ir oficialaus patvirtinimo kol kas apie šį faktą nėra.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!