Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/56109/fitbit-pristate-charge-2-ir-flex-2-ismaniasias-apyrankes/spausdinti/

„Fitbit“ pristatė „Charge 2“ ir „Flex 2“ išmaniąsias apyrankes

Publikuota: 2016-08-30 15:52
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Fizinio aktyvumo prietaisų lyderė kompanija „Fitbit“ vakar pristatė net dvi naujas išmaniąsias apyrankes – „Charge 2“, „Flex 2“.

Dar vasaros pradžioje įvairiuose interneto portaluose pasirodė informaciją apie kelis jau testuojamus „Fitbit“ modelius. Nors iš pradžių manyta, kad rinkoje pasirodys visiškai nauji produktai, tačiau vėliau paaiškėjo, jog tai bus antrosios jau vartotojų įvertintų modelių versijos.

„Pastaraisiais metais „Fitbit“ pristatė ne vieną modelį, tačiau tai pirmasis kartas, kai nuspręsta žengti kitu keliu ir išleisti prieš tai buvusių modelių antrąsias versijas. „Charge 2“ ir „Flex 2“ yra išties stilingi bei automatiškai užfiksuoja sportinę veiklą“, – sakė UAB „InfoEra“ direktorius Edvinas Grigaliūnas. Šiuo metu dar nėra galima įsigyti naujųjų modelių, tikimąsi, jog Lietuvoje naujieji „Fitbit“ pasirodys dar šį rudenį.

„Fitbit“ pristatė „Charge 2“ ir „Flex 2“ išmaniąsias apyrankes

„Charge 2“ fizinio aktyvumo apyrankė ne tik fiksuoja nueitus žingsnius, sudegintas kalorijas, aktyvią veiklą bei ją atpažįsta, bet ir fiksuoja širdies ritmą, stebi šiuos duomenis ir padeda sportuoti efektyviau. Šis įrenginys taip pat nuolat skatina pajudėti, informuoja apie skambučius bei kitus mobiliojo telefono pranešimus.

Širdies ritmo matavimas yra labai svarbus fiziškai aktyviems žmonėms. „Charge 2“ modelyje veikianti „PurePulse“ technologija iš riešo fiksuoja širdies ritmo zonas. Atsižvelgiant į širdies dūžių skaičių per minutę, nustatomas treniruotės tipas (širdžiai stiprinti, riebalams deginti ir t. t.) bei jai skirtas laikas. Viena iš išskirtinių funkcijų – išmanusis asistentas atokvėpiui.

„Taip pat atsižvelgiant į širdies ritmą, įrenginys taps puikiu palydovu atliekant atsipalaidavimui bei atokvėpio akimirkoms skirtus kvėpavimo pratimus“, – sakė GPS.LT atstovas Mykolas Treigys. Širdies ritmo matavimas su „Charge 2“ taip pat padės nustatyti fizinę būklę ir gauti informaciją, kaip ją būtų galima pagerinti. Šią informaciją galima matyti ir sekti „Fitbit“ programėlėje telefone. Taip pat mobiliojoje programėlėje yra galimybė stebėti miego rėžimo, fizinio aktyvumo bei kitą statistiką, naudotis žadintuvu. Nors „Fitbit Charge 2“ nėra integruoto GPS imtuvo, tačiau realiu laiku telefone atvaizduojama statistinė informacija bei užfiksuojamas treniruotės maršrutas, atstumas ir panašūs rodikliai. „Charge 2“ baterija, anot gamintojo, tarnauja iki 5 dienų.

Ši fizinio aktyvumo apyrankė yra tokia pat stilinga, kaip ir išmani. Gamintojas „Fitbit“ siūlo įsigyti „Charge 2“ su kokybiškomis įvairiaspalvėmis guminėmis apyrankėmis, jas galima keisti. Taip pat galima įsigyti ir pasirinktos spalvos odinę apyrankę.

Naujasis „Flex“ savo išvaizda gerokai lenkia pirmąjį „Flex“. Šis modelis labiausiai tiks tiems, kuriems aktualus fizinio aktyvumo ir miego stebėjimas, tačiau nėra poreikio apyranke naudotis ir kaip išmaniuoju laikrodžiu, gauti pranešimus apie skambučius, žinutes ar kita. Pati didžiausia „Flex 2“ naujiena – atsparumas vandeniui iki 50 m., gamintojas nurodo, jog antrasis „Flex“ yra pritaikytas plaukioti.

„Flex 2“ turi keičiamas apyrankes, todėl jas galima derinti prie stiliaus, taip pat šis fizinio aktyvumo asistentas gali būti nešiojamas kaip kaklo papuošalas.

Gamintojas nurodo, jog „Flex 2“ baterija gali tarnauti iki 5 dienų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!