Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/5592/trys-skirtingi-vaizdai-viename-skystu-kristalu-monitoriuje/spausdinti/

Trys skirtingi vaizdai - viename skystų kristalų monitoriuje

Publikuota: 2006-09-30 14:08
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

„Sharp“ sukūrė skystųjų kristalų monitorių, kuris vienu metu gali rodyti net tris skirtingus vaizdus. Jie matomi skirtingu kampu žvelgiant į ekraną.

Ligi šiol jau buvo pagaminti keletas eksperimentinių monitorių modelių, kurie gebėjo rodyti vienu metu du vaizdus. Taigi, naujasis „Sharp Triple Directional Viewing LCD“ - technologinis žingsnelis į priekį.

Sharp Triple Directional Viewing LCD

Galite paklausti - o kam to reikia? Labai geras klausimas. Iš tiesų daugiausiai naudos iš tokių monitorių ateityje veikiausiai bus specifinėse situacijose. Pavyzdžiui, įvaizduokime automobilyje keliaujančią šeimyną - vairuotojas mato navigacinę informaciją, keleivis priekyje peržiūri naujienas, na o galinėje sėdynėje ties viduriu įsitaisęs žmogus žiūri DVD filmą. Neblogai, ar ne?

Sharp Triple Directional Viewing LCD

Ir tai - tik vienas iš daugybės galimų pavyzdžių. Itin daug galimybių atsiveria reklamai - viename ekrane galima sudėti kelias reklamas, kurios matomos į jį žvelgiant iš skirtingų pusių. Žinoma, tris vaizdus vienu metu rodančiam monitoriui reikia ir trijų vaizdo šaltinių... O ir kainos dviejų vaizdų LCD monitorių kol kas, švelniai tariant, aukštos. Bet laikas bėga - gal jau po kelių metų jie taps kasdienybe?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!