Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/55636/sunscreenr-prietaisas-parodys-kur-tiksliai-pamirsote-patepti-apsauginio-kremo-nuo-saules/spausdinti/

„Sunscreenr“ prietaisas parodys, kur tiksliai pamiršote patepti apsauginio kremo nuo saulės

Publikuota: 2016-07-23 09:00
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Nors odos vėžys skamba grėsmingai, dalis žmonių vis dar aplaidžiai rūpinasi odos apsauga nuo saulės. Net ir tepdamiesi specialiais apsauginiais kremais, nesame tikri, ar visas kūnas yra kruopščiai juo padengtas.

Laimei, apsaugos nuo saulės aptikimo įtaisas „Sunscreenr“ gali padėti išsklaidyti visas abejones, rašo Mashable.com. Jo dėka galėsite pamatyti tai, kas nematoma plika akimi, ir apsaugoti save nuo nudegimų bei sumažinti odos vėžio riziką.

Kaip žinia, pakanka vos 15 min., kad ultravioletiniai saulės spinduliai pakenktų jūsų odai, todėl būtina kremu tepti visą kūną, ypač, jei ketinate daugiau laiko praleisti ant saulės.

„Sunscreenr“ prietaisas parodys, kur tiksliai pamiršote patepti apsauginio kremo nuo saulės

Šis mažytis kompanijos „Voxelight“ sukurtas prietaisas, išsitepus kūną kremu, dėka įrenginio vaizdo ieškiklio padės įvertinti, kaip kruopščiai paskirstėte kremą ant kūno. Prietaiso viduje yra įrengta mažytė kamera, fiksuojanti atspindėtus UV spindulius. Tad kremu pateptos vietos atrodys juodos, o nepateptos – blyškios.

Kompanija sukūrė itin patikimą, lengvai naudojamą ir nuo smėlio apsaugotą prietaisą, kurį tikimąsi paleisti į prekybą jau šiais metais.

Spėjama, kad prietaisu bus galima naudoti ištisas keturias valandas iki sekančio pakrovimo, o įrašytas vaizdas automatiškai išsitrins, įrašinėjant naują.

Šiuo metu prietaisą galima iš anksto užsisakyti už 109 dolerius (apie 98 eurus), tačiau anot kūrėjų, kaina dar gali keistis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!