Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/5542/atsargiai-nauji-sukciavimo-budai/spausdinti/

Atsargiai! Nauji sukčiavimo būdai

Publikuota: 2006-09-25 10:15
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: PENKI.LT

Remiantis statistika, galima drąsiai teigti, kad vis daugiau poilsiautojų užsienyje už pirkinius ir paslaugas atsiskaito mokėjimo kortelėmis. Tačiau bankininkai įspėja, kad kai kuriose valstybėse, ypač Turkijoje, pastaruoju metu paplito nauji kortelių padirbinėjimo būdai. Pailsėjus ir sugrįžus namo, Jus gali nemaloniai nustebinti staiga sumažėjusi Jūsų kortelės sąskaita. Šios situacijos priežastis – lengvabūdiškumas ir patiklumas.

Turkijoje, nepaisant moderniųjų technologijų raidos vis dar nėra pakankamai daug bankomatų. Todėl „gerieji“ žmonės Jums pasiūlys kreiptis į taip vadinamą „Post-office“ ir greičiausiai paaiškins, jog tai nauja pinigų gryninimo įmonė. Iš tiesų, pinigų išgryninimo procedūra eiliniam vartotojui primins įprastą banko procedūrą: Jūsų paprašys įvesti PIN kodą ir pasirašyti ant pinigų gavimo čekio.

Tačiau iš tiesų viskas vyksta kitaip. Norima suma Jums išmokama iš sukčių kišenės, o PIN kodas ir magnetinė juosta nukopijuojami specialiu prietaisu, panašiu į įprastą terminalą. „klientui“ išėjus, tuoj pat pagaminama analogiška kortelė, iš kurios ir yra nuimami visi Jūsų pinigai.

Be šio, yra naudojami ir kiti „klasikiniai“ sukčiavimo būdai, tokie kaip informacijos kopijavimas nuo vienos magnetinės juostos į kitą. Blogiausia, jog tai galima padaryti ne tik „sukčių irštvose“ bet ir legaliuose prekybos centruose.

Specialistai pataria plastikinių kortelių iš viso geriau nedemonstruoti rytų valstybėse. Ypač įtartinose vietose (parduotuvėlėse, turguose, viešbučiuose) , o naudotis jomis tik žinomų bankų poskyriuose bei didelėse, prabangiose parduotuvėse.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!