Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/54861/pilot-ismanios-ausines-kurios-vercia-kalbas-realiu-laiku/spausdinti/

„Pilot“ – „išmanios“ ausinės, kurios verčia kalbas realiu laiku

Publikuota: 2016-05-23 15:17
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Kiekvienas, kam yra tekę keliauti į užsienį neturint pakankamai kalbos įgūdžių, žino, kaip sunku gestais susikalbėti su žmonėmis. Tačiau naujos dėvimos technologijos kūrėjai žada greitai kalbėjimą su kitų kultūrų žmonėmis padaryti kur kas sklandesniu, praneša sciencealert.com.

Niujorko įmonė „Wavery Labs“ ketina išleisti pirmąsias „išmanias“ ausines, kurios gebės versti kalbą tarp dviejų skirtingomis kalbomis kalbančių žmonių.

Ausinės „Pilot“ atrodo kaip įprastinės, tačiau jos veikia be jokių laidų ir netgi be interneto jungties.

„Pilot“ – „išmanios“ ausinės, kurios verčia kalbas realiu laiku

Pirminėje versijoje bus įdiegtas vertimas tarp anglų, ispanų, italų ir prancūzų kalbų, vėliau kalbų spektrą žadama gerokai praplėsti.

Kol kas apie produktą, kuris gegužės 25-ąją turėtų būti pristatytas „Indiegogo“ platformoje, žinoma labai nedaug. Greičiausiai ausinės bus susiejamos su išmaniojo telefono programėle.

Išmanių ausinių kaina svyruos nuo 250 iki 300 dolerių, o „Indiegojo“ iš anksto komplektą bus galima užsisakyti už 130 dolerių.

Komplekte bus dvi ausinės, taigi du žmonės visuomet galės kalbėti vienas su kitu įrenginio palaikomomis kalbomis.

Pirmos kartos įrenginys veiks tik tuomet, jei bus kalbama su kitą ausinę turinčiu žmogumi, tačiau „Wavery Labs“ ketina įrangą patobulinti taip, kad garsas būtų verčiamas iš aplinkos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!