Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/54829/neiprastos-garso-koloneles-viskas-viename/spausdinti/

Neįprastos garso kolonėlės – viskas viename

Publikuota: 2016-05-19 11:58
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Pigu.lt
Inf. šaltinis: Pigu.lt

Geros muzikos mėgėjams norisi kažko ypatingo savo namuose. Tie, kurie nori išsiskirti iš minios, galėtų rimtai pasvarstyti, ar verta investuoti beveik 500 eurų į „Fluance Fi70“ garso kolonėles.

„Fluance Fi70“ kolonėlės turi viską – AM/FM radiją ir visas reikalingas jungtis garsui – skaitmeninę, AUX ir... „Bluetooth“. Būtent „Bluetooth“ adapteris šiose kolonėlėse daro jas ypatingas ir žymi naują garso kolonėlių evoliucijos stadiją. Beje, yra ir USB krovimo jungtis, tad šios kolonėlės gali būti jungiamos ir prie kompiuterio ir prie paprasto elektros lizdo.

Neįprastos garso kolonėlės – viskasviename

Namų garso sistemos evoliucionuoja gana vangiai. Kai kurios jų turi specialius valdymo pultus, tačiau pačios kolonėlės išlieka tos pačios, nes tikslas jų vienodas – sukurti kokybišką 3D garsą iš kiekvieno patalpos kampo. Kai kurios garso sistemos akcentuoja mažumą ir kompaktiškumą, kai kurios – retro stilių, tuo tarpu „Fluance Fi70“ sujungia naująją kolonėlių rūšį su klasikinėmis garso kolonėlėmis, pastatomomis ant grindų.

„Fluance Fi70“ sveria apie 35 kilogramus, todėl tai masyvi interjero detalė. Jos dizainas – šiuolaikiškas, bet tuo pačiu ir unikalus. Išorinis rėmas padengtas mediena, o ant jo viršaus – valdymo mygtukai. Tiesa, jis turi ir nuotolinį pultelį, kuriuo galima valdyti kai kuriuos garso nustatymus.

Nedideliame ekranėlyje rodomas garso režimas, laikas, radijo stoties informacija. Yra net žadintuvas! Ant kolonėlių galima uždėti specialų uždangalą ir paslėpti visus 6 garsiakalbius.

Kodėl šios garso kolonėlės patraukė muzikos mėgėjų dėmesį? Juk rinkoje apstu šiuolaikiškų kolonėlių. Viena iš priežasčių yra „Bluetooth“ savybės transliuoti muziką be laidų tiesiai iš mobiliojo telefono ar planšetinio (taip pat ir nešiojamo) kompiuterio įsijungus „Bluetooth“ ryšį. Senesniojo tipo MP3 grotuvams tinka AUX jungtis, o skaitmeniniam radijui yra optinė-skaitmeninė jungtis. Pagalvota apie visus pagrindinius garso transliavimo būdus, kurių gali prireikti namuose.

Trūksta tik Wi-Fi ryšio ir lietimui jautraus ekrano su daugiau valdymo galimybių ir „Fluance Fi70“ galėtų vadintis išmaniosiomis garso kolonėlėmis. Dar vienas momentas, kuris stebina yra tokios aparatūros kaina. „Fluance Fi70“ parduodama už 500 JAV dolerių (apie 445 Eur), o tai tikrai nebloga kaina. Gaila, kad įsigyti šias kolonėles galima tik JAV ir Kanadoje ir tik internetu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!