Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/53390/sony-pristato-fotoaparata-su-greiciausia-pasaulyje-automatinio-fokusavimo-funkcija/spausdinti/

„Sony“ pristato fotoaparatą su greičiausia pasaulyje automatinio fokusavimo funkcija

Publikuota: 2016-02-05 19:38
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Naujasis sisteminis fotoaparatas pasižymi didžiausiu pasaulyje automatinio fokusavimo greičiu ir didžiausiu automatinio fokusavimo taškų skaičiumi bei nauju 24,2 MP APS-C jutikliu, aukštos 4K raiškos vaizdo įrašymu ir kitomis išskirtinėmis funkcijomis.

Bendrovė „Sony“ pristatė naujausią savo gaminį – fotoaparatą α6300, kuris šią savaitę papildė apdovanojimus pelniusią sisteminių fotoaparatų šeimą. Šis fotoaparatas gali pasigirti neprilygstama „4D FOCUS™“ fokusavimo sistema, kuri sufokusuotą objektą sulaiko per 0,05 sek. Tai greičiausias pasaulyje automatinio fokusavimo pasiektas laikas. Be to, α6300 turi neįtikėtinos 425 fazės nustatymo AF (automatinio fokusavimo) taškus, kurie tankiai pasiskirstę per visą vaizdo plotą. Tai didžiausias automatinio fokusavimo taškų skaičius pasaulyje, kuris užtikrinamas bet kuriame keičiamų objektyvų fotoaparate ir gali daryti nuotraukas iki 11 kadrų per sekundę greičiu su nuolatiniu automatiniu fokusavimu ir (veiksmų) eigos atkūrimu. Įspūdį paliekantis naujasis modelis taip pat leidžia nenutrūkstamai fotografuoti ir peržiūrėti padarytus vaizdus vaizdo ieškiklyje arba skystųjų kristalų (LCD) ekrane iki 8 kadrų per sekundę, suteikdamas realaus laiko fotografavimo pojūtį, kuris sujungia visas elektroninio vaizdo ieškiklio ir optinio vaizdo ieškiklio galimybes.

„Sony“ pristato  fotoaparatą su greičiausia pasaulyje automatinio fokusavimo funkcija

α6300 fotoaparatas turi naują 24,2 MP APS-C dydžio „Exmor CMOS“ jutiklį, kuris veikia kartu su „BIONZ X“ vaizdų apdorojimo moduliu, taip užtikrindamas ypatingą vaizdo kokybę bet kokiu ISO jautrumo intervalu nuo 100 iki 51200. Naujuoju α6300 fotoaparatu taip pat galima fotografuoti ir įrašyti didelės 4K raiškos vaizdinę medžiagą su visišku pikselių nuskaitymu, populiariuoju „super“ 35 mm formatu be jokio pikselių grupavimo. Filmuojant fotoaparate naudojamas XAVC S kodekas, kuris įrašo aukštu 100 Mbps bitų dažniu, įrašant 4K raiška, ir 50 Mbps – filmuojant standartine „Full HD“ raiška. Taigi, ypatingas vaizdo tikslumas ir ryškumas yra užtikrinamas bet kuriame formate.

α6300 fotoaparatas pasižymi didelio kontrasto ir didelės raiškos XGA OLED vaizdo ieškikliu, turinčiu maždaug 2,4 milijonų taškų ir taip suteikiančiu galimybę matyti vaizdą iš visų kampų. Kitos α6300 patobulintos ypatybės apima tylaus fotografavimo funkciją, galimybę naudotis automatiniu fokusavimu, kai nustatytas didinimo režimas, išskirtinai lankstų automatinį fokusavimą (kai objektas išnyksta nuo jam priskirto autofokusavimo taško), taip pat automatinį akių fokusavimą AF-C režimu. Kalbant apie išvaizdą ir dizainą, naujasis α6300 fotoaparatas yra ypač tvirtas ir patogiai bei tvirtai laikomas rankoje dėl stipraus magnio lydinio dizaino.

α6300 fotoaparatai Europoje pasirodys 2016 m. kovo mėn. Korpuso kaina – 1250 eurų, fotoaparato su „SELP1650“ objektyvu – 1400 eurų. 2016 m. balandžio mėn. α6300 fotoaparatą taip pat bus galima įsigyti rinkinyje su „SEL1670Z“ objektyvu už maždaug 2250 eurų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!