Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/52327/tesla-model-s-savininkams-svarbi-zinia/spausdinti/

„Tesla Model S“ savininkams – svarbi žinia

Publikuota: 2015-11-24 07:11
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Elektromobilių gamintoja „Tesla“ savanoriškai atšaukia visus „Model S“ modelius, kokius tik kada nors buvo pagaminusi ir paleidusi nuo konvejerio.

Iš viso tai sudaro 90 tūkstančių „Model S“ modelių. Tokiu būdu kompanija nori apsidrausti nuo rimtesnių pasekmių, kadangi Europoje pasirodė vienintelis pranešimas apie nekokybiškai surinktus ir netinkamai veikiančius saugos diržus.

Kaip rašoma pranešime, jeigu kažkas iš priekyje sėdinčių keleivių atsisuka į automobilių galinę dalį, tokiu atveju saugos diržas tiesiog atsisega savaime. Pasak „Tesla“ atstovų, tai yra nekokybiško surinkimo pasekmė, kuri avarijos atveju gali kainuoti itin brangiai.

Nors šis gedimas buvo pastebėtas Nacionalinės greitkelių eismo saugumo administracijos, „Tesla“ nebuvo verčiama atšaukti visų savo modelių. Nepaisant to, užbėgdama įvykiams už akių, kompanija nusprendė žengti drąsų žingsnį ir atšaukti visus 90 tūkstančių „Model S“ elektromobilių.

Atšaukti modeliai bus tiesiog techniškai patikrinti, ar jų diržo mechanizmas veikia tinkamai ir ar reikalinga kažką taisyti bei pakeisti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!