Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/5144/bankomatai-baznyciose/spausdinti/

Bankomatai bažnyčiose

Publikuota: 2006-08-14 12:30
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Penkių kontinentų bankinės technologijos, UAB

Aukšto rango anglikonų bažnyčios dvasininkas pasiūlė kaimo bažnyčiose įrengti bankomatus, remdamasis BBC informacija, praneša „Blagovest-info“.

Linkolno arkidiakonas Artūras Hausas mano, jog tokiu būdu bažnyčia galėtų palengvinti parapijiečių gyvenimą kaime. Tikintieji neretai turi įveikti 10 ir daugiau mylių, kol randa bankomatą ir gali pasinaudoti savo mokėjimo kortelėmis. Pasak Hauso, viduramžiais bažnyčioje ir aplink ją virdavo kaimo gyvenimas, čia gyventojams būdavo suteikiamos įvairiausios paslaugos. Dabar, dvasininko nuomone, pats metas atgaivinti šią tradiciją.

„Daugelyje bažnyčių jau veikia pašto skyriai. Linkolnšire yra daugybė bažnyčių, kuriose įrengti specialūs kambariai su tualetu ir virtuve – žmonės gali susitikti, pabendrauti, pasigaminti valgyti, – pasakoja šventikas. – Dažnai bažnyčia yra vienintelė visuomeninė įstaiga kaime“.

Pasak Hauso, parapijiečiai neprieštarauja šiam pasiūlymui: „Mes gyvename mokėjimo kortelių amžiuje, bet kai kuriems mokesčiams mums vis dar reikia grynųjų pinigų. Žmonės turi įveikti ilgą kelią, kad galėtų nusiimti pinigų ir tai kainuoja, tad kodėl gi neįrengus bankomato patogioje vietoje, pavyzdžiui, bažnyčioje?“.

Anglikonų bažnyčios atstovas pareiškė, jog bankomatai atsiras šventovėse tuomet, kai šį projektą patvirtins vyskupijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!