Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/51189/kompanija-sony-ir-toliau-plecia-didelio-dinaminio-diapazono-hdr-rezimo-funkcija-4k-ultra-hd-klases-televizoriuose/spausdinti/

Kompanija „Sony“ ir toliau plečia didelio dinaminio diapazono (HDR) režimo funkciją 4K Ultra HD klasės televizoriuose

Publikuota: 2015-09-03 20:45
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Sony“ paskelbė pradedanti diegti didelio dinaminio diapazono (HDR) režimą kompanijos gaminamuose 4K Ultra HD klasės televizoriuose. Be anksčiau skelbtų X94C ir X93C modelių, HDR suderinamumo funkciją per tinklo atnaujinimą turės ir X91C, X90C, X85C ir S85C modeliai. HDR privalumai – galimybė generuoti gilesnius tamsius bei vaiskiai šviesius atspalvius, o taip pat ir ryškesnes spalvų gamas. „Sony“ taip pat pradėjo bendradarbiavimą su vaizdo įrašų transliavimo paslaugas teikiančia „Amazon Video“ kompanija, siekiant, kad namų vartotojus pasiektų kuo daugiau HDR turinio.

Didelio dinaminio diapazono (HDR) režimas leidžia atkurti didesnį dinaminį šviesos ir šviesumo lygio diapazoną, o kartu ir ryškesnius kontrastus televizoriaus ekrane. Šie kontrastai atskleidžia subtilius rodomo vaizdo spalvų niuansus – nuo smulkių tamsių dėmių ir šešėlių, iki vaiskių ir ryškių spalvų. Dėka HDR režimo „Sony“ televizoriuose, žiūrovai galės mėgautis kur kas tikroviškesnėmis spalvomis, ryškesnėmis detalėmis ir atskirais akcentais nei kada nors anksčiau.

Išskirtinė „Sony“ „X-tended Dynamic Range“ technologija X94C ir X93C serijos televizoriuose leidžia pamatyti tiek HDR, tiek ne HDR vaizdą. Ši „X-tended Dynamic Range“ ypatybė, esanti „Sony“ X93C televizoriuose užtikrina net dvigubai ryškesnį šviesumo diapazoną, tuo tarpu X94C modelyje esanti „X-tended Dynamic Range PRO“ technologija siūlo iki trijų kartų didesnį šviesos diapazoną.

„Sony“ džiaugiasi galėdama išplėsti HDR režimo suderinamumą 4K Ultra HD klasės televizoriuose ir toliau išlaikydama lyderio pozicijas įrenginių su HDR režimu gamyboje. Nuo profesionalams skirtų filmavimo kamerų ir „Sony Pictures“ gaminamo ir redaguojamo HDR turinio, iki išplėstos gaminamų televizorių su HDR režimu pasiūlos – tik„Sony“ gali suteikti kokybišką ir visapusišką didelio dinaminio diapozono patirtį tiek filmuojant profesionalia kamera, tiek sėdint savo namų svetainėje“, – teigė Motoi Kawamura, TV produktų planavimo ir rinkodaros vadovas Europos regionui.

Kompanija „Amazon“ buvo pirmoji, kuri pasiūlė HDR vaizdo medžiagą ištikimiems nariams kartu su „Amazon“ originalių serijų programa bei su „Mozart in the Jungle“ serijomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!