Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/5091/kitas-zingsnis-po-virtualios-klaviaturos-pianinas/spausdinti/

Kitas žingsnis po virtualios klaviatūros - pianinas

Publikuota: 2006-08-10 13:10
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Sergejus Bondarenko
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

Vargu ar atsirastų žmogus, kuris domisi aukštųjų technologijų pasauliu, bet niekada nebuvo girdėjęs apie virtualią klaviatūrą. Panašius įrenginius jau galima ne tik pamatyti specializuotose parodose, bet ir nusipirkti parduotuvėse.

Išradingi japonai žengė dar vieną žingsnį, kurdami tokius prietaisus, ir pristatė virtualų pianiną. Stačiakampis įrenginys, projektuojantis klavišus, yra 10x3x3 cm dydžio ir sveria apie 100 g. Naudodamas raudoną puslaidininkinį lazerinį modulį ir holografinį optinį elementą, jis priešais save ant paviršiaus projektuoja klaviatūrą, sudarytą iš 25 klavišų ir dviejų oktavų. Vienintelis apribojimas – negalima naudoti ant juodo paviršiaus, kuris sugertų šviesą. CMOS kameros ir infraraudonųjų spindulių puslaidininkinis lazerinis moduliai nustato, kokius klavišus žmogus liečia, ir tada atitinkamos natos skamba iš įrenginio garsiakalbių.

Kompanija „Digital Information Development“, sukūrusi prietaisą, tvirtina, kad su juo galima groti ne tik atskiras natas, bet ir akordus. Įdomu dar ir tai, kad įrenginys gali atkurti ne vien tik įprasto pianino garsus, bet taip pat klavesino ir vargonų. Virtualus pianinas pasirodys Japonijoje lapkritį ir kainuos apie 130 JAV dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!