Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/5059/kreditinese-kortelese-bus-ekranai-ir-akumuliatoriai/spausdinti/

Kreditinėse kortelėse bus ekranai ir akumuliatoriai

Publikuota: 2006-08-05 08:29
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Critical Security

Įdomų kreditinių kortelių apsaugos būdą pristatė kompanija „Innovative Card Technologies“ („InCard“). Ji siūlo įmontuoti į kortelę ekraną, akumuliatorių, bei specialią mikroschemą, generuojančią vienkartinį slaptažodį atsiskaitymams internetu.

Nors kortelėje ir yra daug papildomų įrenginių, ji nėra nei didesnė, nei storesnė už paprastą, o be to naujoji kortelė yra tokia pat lanksti.

Sukurti šiai kortelei prireikė 4 metų. Kūrėjai garantuoja, kad ji dirbs 3 metus ir teigia, jog ją galima bus pasinaudoti 16 tūkst. kartų, t.y. 15 kartų per dieną.

Ateityje planuojama sukurti kortelę su 2 mikroschemomis, viena iš kurių generuos vienkartinį slaptažodį, o kita - saugos asmeninius duomenis, informaciją apie lėšų balansą ir t.t.

Vienintelis kortelės trūkumas, galintis sutrukdyti plačiam jos naudojimui - tai jos kaina. Jeigu paprastos plastikinės kortelės gamybos kaštai yra apie 40 JAV centų, tai „InCard“ kortelės kaina siekia visus 10 JAV dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!