Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/50440/3d-robotics-naujove-solo-dronas/spausdinti/

„3D Robotics“ naujovė – „Solo“ dronas

Publikuota: 2015-07-06 07:12
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Robotika.lt
Inf. šaltinis: Robotika.lt

Kompanija „3D Robotics“ pristato unikalų droną „Solo“, sukurtą, remiantis inovatyviais, tačiau praktiškais sprendimais, kurie filmavimą iš paukščio skrydžio palengvina iki paprasto, specialių įgūdžių nereikalaujančio proceso. Pasak kompanijos, naujasis „ready-to-fly“ (liet. paruoštas skristi) oro robotas yra ilgametės patirties produktas. „3D Robotics“ droną formavo atkreipiant dėmesį į ankstesnių gaminių teigiamus bruožus bei stengiantis ištaisyti neigiamus aspektus, būdingus šiandieninėje oro robotų pasiūloje esantiems skraidymo mechanizmams.

„3D Robotics“ naujovė – „Solo“ dronas

Kompanijos pasitikėjimą savo jėgomis ir tikėjimą oro roboto pranašumu konkurencinėje rinkoje atspindi tai, jog naująjį gaminį kūrėjai pristatė praėjus savaitei po to, kai vienas aršiausių „3D Robotics“ konkurentų – „DJI“ pristatė naujausią „Phantom“ modelį. Anot kūrėjų, nepaisant to, jog naujasis „DJI“ kūrinys yra akivaizdus dronų technikos tobulėjimo įrodymas, „Solo“ robotas pranoksta konkurentą. Pavyzdžiui, priešingai nei dauguma panašaus pobūdžio robotų, „Solo“ dronas gali naudoti bet kurią modernią „GoPro“ kamerą ir, dėka įmantraus triašio kameros laikiklio, transliuoti kokybišką tiesioginį vaizdą į išmanųjį telefoną ar planšetę.

Vyriausias „3D Robotics“ biudžeto vadovas Colin Guinn portalui „TechCrunch“ teigė, kad kompanijos prioritetas, kuriant „Solo“, vartotojo patirtis. Kitaip tariant, kūrėjai norėjo, jog dronas būtų pakankamai tobulas patyrusiems pilotams, bet taip pat lengvas eksploatuoti ir tiems, kurie dar tik pradeda mėgautis oro robotų teikiamais įsimintinais įspūdžiais. Kūrėjai siekė, jog net ir nepatyrę pilotai gebėtų įamžinti kokybiškas nuotraukas iš paukščio skrydžio, todėl pasitelkė naujus programavimo metodus ir tobulino ne tik oro roboto techninius aspektus, bet ir valdymą.

Kompanijos pristatomas unikalus skraidymo mechanizmas pasižymi ypatingomis funkcijomis, kurios yra svarbios sėkmingam skrydžiui bei kokybiškam vaizdo fiksavimui. Vienas tokių bruožų – „Solo“ yra itin ištvermingas. Prietaisas, su kamera bei jos laikikliu, geba įveikti dvidešimt minučių trunkantį skrydį, o jo bevielio ryšio diapazonas siekia beveik kilometrą. Tačiau bene svarbiausia šio drono ypatybė – visapusiška vaizdo įamžinimo kontrolė. Filmavimas vyksta realiu laiku, siunčiant vaizdo transliaciją į išmanųjį įrenginį. Nėra laiko delsimo, todėl vartotojas viską regi tarsi pats matytų vaizdus iš paukščio skrydžio. Pilotas gali bet kada pradėti ar nutraukti vaizdo įrašymą. Be to, oro robotas turi daugybę elementarių, kontrolę lengvinančių funkcijų (automatinis pakilimas, savarankiškas nusileidimas, „return home“ funkcija, kelio taškų atžymėjimas ir kitos).

Techniniai „Solo“ aspektai taip pat yra novatoriški. Dronas turi integruotą 1 GHz ARM „Cortex A9“ procesorių bei modernią „3DR“ autopiloto sistemą „Pixhawk 2“. Bepilotis robotas sukurtas taip, kad įvykus nelaimei jo motorai būtų itin lengvai pakeisti. Pasak C. Guinn, būtent tokie drono bruožai suteikia jam autentiškų patogumo, praktiškumo ir saugumo ypatybių, išskiriančių prietaisą iš kasdien pilnėjančios dronų rinkos.

Verta paminėti, kad oro roboto programinės įrangos atnaujinimas yra modernus ir paprastas, atliekamas naudojant bevielį ryšį. Kūrėjai taip pat planuoja pristatyti Lidar kamerą derinamą su „Solo“ dronu bei svarsto apie kitus drono tobulinimo būdus, vieni jų – balistinė parašiuto sistema bei LED apšvietimo metodas.

Beje, dar viena unikali „Solo“ savybė – jo valdytuvas fiksuoja skrydžio duomenis, kurie, įvykus nelaimei, gali būti panaudoti siekiant žalos atlyginimo. Jeigu dronas sudūžta ne dėl piloto kaltės, „3DR“ pasirūpina savo vartotojais, t. y. suteikia nemokamą pagalbą pakeičiant reikiamas detales ar net pakeičia visą robotą. „Tai kažkas naujo dronų pardavimo srityje“, – rašo „TechCrunch“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!