Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/49526/lg-pasiule-vietoj-selfie-lazdu-naudoti-placiakampius-objektyvus/spausdinti/

LG pasiūlė vietoj „Selfie“ lazdų naudoti plačiakampius objektyvus

Publikuota: 2015-04-23 20:08
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanijos LG inžinieriai mano, kad plačiakampių objektyvų išmaniuosiuose telefonuose naudojimas leis atsikratyti taip vadinamų „Selfie“ lazdų. Apie tai praneša „The Wall Street Journal“.

LG specialistų skaičiavimai rodo, kad plačiakampiai objektyvai telefonų kamerose leidžia padidinti kadro aprėpti maždaug 15 procentų.

„Selfie“ lazdos išmirs taip greitai, kaip paukštis Dodo, WSJ žurnalistams pareiškė „LG Innotek“ inžinierius Yu Dong-kugas.

Pastaroji kompanija yra LG grupės dalis, jis gamina miniatiūrines kameras, skirtas LG išmaniesiems telefonams. Tarp „LG Innotek“ užsakovų galima rasti ir mobilios rinkos gigantą „Apple“, kuris LG kameras naudoja „iPhone“.

LG pasiūlė vietoj „Selfie“ lazdų naudoti plačiakampius objektyvus

LG inžinieriaus teigimu, plačiakampės optikos kamerose naudojimas leis vartotojams daryti autoportretus geresnės kokybės, laikant išmanųjį telefoną ištiestos rankos atstumu.

Tikėtina, kad siūlomas sprendimas bus naudojamas ir LG G4, kuris priekinėje dalyje turės 8 megapikselių kamerą, tuo tarpu nugarinėje dalyje – 16 megapikselių.

LG pasiūlymas yra ne tik praktiškas, bet ir išsprendžiantis dar vieną problemą: pavyzdžiui, nemažai muziejų draudžia juose naudotis „Selfie“ lazdomis, jų nemėgsta ir kitos organizacijos, dėl saugumo sumetimų jų neleidžiama naudoti ir kai kuriuose renginiuose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!