Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/49451/pristatyti-auksciausios-klases-ultra-hd-televizoriai-vizio-reference/spausdinti/

Pristatyti aukščiausios klasės „Ultra HD“ televizoriai „Vizio Reference“

Publikuota: 2015-04-19 07:48
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Amerikiečių bendrovė „Vizio“ pristatė aukščiausios klasės „Ultra HD“ televizorių seriją „Reference“, kurią šiuo metu sudaro du 65 ir 120 cm įstrižainės prietaisai.

Abu modeliai gali pasigirti plačiu šiuolaikinių technologijų rinkiniu. Gamintojas atkreipia dėmesį į geresnį apšvietimą su vietiniu užtamsinimu, kuri suteikia gilesnį kontrastą tarp šviesių ir tamsių ekrano sričių. Vietinio apšvietimo technologija naudojama ir kituose „Vizio“ modeliuose, tačiau „Reference“ serijoje vietoj įprastų 32 kontroliuojamo apšvietimo sričių naudojamos 384 zonos. Tai leidžia pasiekti didesnį kontrastą ir tolygesnį ryškumo pasiskirstymą. Taip pat verta paminėti standartinės spalvų gamos „Ultra-Color Spectrum“ aprėptį, kuri užtikrina aukštą atkuriamų spalvų tikslumą. Tikroviškesnio vaizdo ekrane atkūrimui yra naudojama plataus dinaminio diapazono technologija HDR. Be to, „Vizio“ tapo viena iš pirmųjų stambių įmonių, savo gaminiuose panaudojusių vaizdo pagerinimo technologiją „Dolby Vision“.

Pristatyti aukščiausios klasės Ultra HD televizoriai „Vizio Reference“

Iš anksto įdiegta programinė įranga „Spatial Scaling Engine“ leidžia lengvai keisti vaizdo mastelį, o HDMI 2.0a palaikymas užtikrina darbo su HDR turiniu galimybę. Žaidimams skirtame režime „High Velocity Mode“ vaizdo atnaujinimo dažnis pasiekia 120 kadrų per sekundę.

65 colių modelis turi integruotą 5.1 kanalų garso sistemą su 10 colių žemų dažnių ir erdvinio garso garsiakalbiais. 120 colių versijos kaina nebuvo paskelbta, bet jau žinoma, kad 65 colių televizorius kainuos apie 4000 JAV dolerių. Televizorių apžvalgininkų nuomone, naujienos galės sėkmingai konkuruoti su geriausiai „Samsung“ ir „LG“ „Ultra HD“ modeliais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!