Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/49356/interneto-dronas-skyorbiter-atliko-savo-pirmaji-bandomaji-skrydi/spausdinti/

Interneto dronas „SkyOrbiter“ atliko savo pirmąjį bandomąjį skrydį

Publikuota: 2015-04-13 13:33
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Portugalijos bendrovė „Quarkson“ pranešė apie pirmąjį sėkmingą „SkyOrbiter“ bandymą. Šie dronai užtikrins prieigą prie interneto retai apgyvendintų, atokių ir sunkiai pasiekiamų regionų gyventojams.

Panaši idėja jau yra žinoma iš „Google“ ir „Facebook“ projektų – nepilotuojamuose orlaiviuose įmontuojama speciali įranga, kuri suformuoja belaidžius duomenų kanalus. Dronai, gaudami energiją iš saulės kolektorių, ore gali išlikti daugelį mėnesių ar net keletą metų.

„Quarkson“ planuoja sukonstruoti keletą „SkyOrbiter“ modelių su nuo 25 iki 75 metrų sparnų pločiu. Žemesnės klasės modeliai galės veikti iki 3 500 metrų aukštyje, pažangesni – iki 22 tūkst. metrų.

Interneto dronas „SkyOrbiter“ atliko savo pirmąjį bandomąjį skrydį

Pirmiesiems bandymams buvo naudojama sumažinta būsimų dronų versija su 5 metrų sparnų pločiu ir jo didžiausias skrydžio aukštis neviršija 100 metrų. Aparate buvo įmontuota Wi-Fi įranga, kurios siunčiamus signalus gaudė antžeminė antena.

„Quarkson“ teigimu, bandymai įrodė koncepcijos gyvybingumą. Galutinė nepilotuojamųjų orlaivių versija galės būti naudojama perduoti duomenis nelicencijuotuose dažnių diapazonuose arba antrosios, trečiosios ir ketvirtosios kartų koriniuose tinkluose (gavus leidimą). Gamintojas pažymi, kad gavus pakankamą finansavimą, komercinė dronų gamyba gali būti pradėta per 4–6 mėnesius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!