Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/48911/nvidia-anonsavo-konkurenta-konsolems-ps4-ir-xbox-one/spausdinti/

„nVidia“ anonsavo konkurentą konsolėms PS4 ir „Xbox One“

Publikuota: 2015-03-06 07:17
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Konferencijoje GDC 2015 kompanija „nVidia“ pristatė naują produktą – TV konsolę su operacine sistema „Android“. Įrenginys, kuris tapo SHIELD serijos dalimi, skirtas konkuruoti su „Playstation 4“ ir „Xbox One“, ir ne teoriškai, o praktiškai.

Konsolės pagrindą sudaro mobilus procesorius „Tegra X1“, kuris buvo pristatytas šių metų sausio mėnesį. „nVidia“ prezidentas Jen-Hsun Huang pažymėjo, jog naujasis SHIELD be vargo lenkia konkurentus „Apple TV“ ar „Amazon Fire“, o kartu gali pasiūlyti dvigubai didesnį produktyvumo lygį, nei „Xbox 360“, tačiau su žymiai mažesniu energijos suvartojimu.

NVIDIA konsolės pagrindą sudaro SoC „Tegra X1“ su „Maxwell“ architektūros grafika, 3 GB RAM, 16 GB kaupiklis, „microSD“ skaitytuvas (palaikomos „microSDXC“ kortelės iki 2 TB talpos), palaikomi bevielio ryšio adapteriai Wi-Fi 802.11ac ir „Bluetooth 4.1 LE“, „Gigabit Ethernet“, HDMI 2.0, keli USB 3.0, vienas „micro-USB 2.0“.

„nVidia“ anonsavo konkurentą konsolėms PS4 ir „Xbox One“

Yra galimybė atkurti 4K (Ultra HD) kokybės vaizdinę medžiagą, įrašyti 4K@60 fps turinį, naudojat formatus VP9, HEVC/H.265 ir H.264, išvesti garsą per HDMI, naudojant 5.1 arba 7.1 sistemas, arba 24 bitų/192 kHz garsą per HDMI/USB.

Konsolės energijos suvartojimo lygis sudaro apie 40 W. Ji sveria 654 gramus, matmenys – 130 x 210 x 2 mm. Viduje įdiegta operacinė sistema „Android“, programėlės „NVIDIA GRID“, „SHIELD Hub PLEX“, taip pat prieinamos „Google“ tarnybos.

Kartu su konsole anonsuota žaidimų online transliavimo tarnyba GRID. Ji veiks prenumeratos pagrindu, žaidėjai galės žaisti internetu transliuojamus žaidimus su „Full HD“ 1080p/60 fps kokybe. Tiesa, kompanija nepranešė, ar GRID taip pat bus prieinama ir SHIELD savininkams.

Prezentacijos metu buvo parodyta, kaip transliuojami tokie žaidimai, kaip „Grid 2“, „Resident Evil: Revelations 2“, „Metal Gear Solid V: Ground Zeroes“ ir „The Witcher 3“ (pastarąjį vaizdo klipą publikuosime atskirai). Žurnalistų teigimu, viskas veikė pakankamai sklandžiai. Natūralu, kad tam reikės tikrai greito ir stabilaus interneto ryšio.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!