Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/48879/xiaomi-sukure-mobilia-kamera-skirta-ne-tik-zmonems/spausdinti/

„Xiaomi“ sukūrė mobilią kamerą, skirtą ne tik žmonėms

Publikuota: 2015-03-04 08:19
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

„Xiaomi“ sukūrė mobilią kamerą, skirtą ne tik žmonėmsApsaugotos nuo nepalankaus išorės poveikio „GoPro“ kameros šiandien labai populiarios tarp aktyvų gyvenimo būdą propaguojančių žmonių. Nuo rinkos lyderio stengiasi neatsilikti ir kinų kompanija „Xiaomi“, kuri pradėjo prekiauti kamera „Yi“.

„Xiaomi“ kamera kainuoja 65 dolerius (apie 57 eurus), o savo dizainu ji primena nedidelių kainų segmentui skirtą „GoPro Hero“.

Tarp kameros aksesuarų yra ne tik tvirtinimas prie šalmo ar lazdos, tačiau ir sistema, kuri leidžia kamerą nešioti naminiams gyvūnams. Tai leis šeimininkams aiškiai matyti, ką gi veikia jų augintiniai, kai šeimininkų, pavyzdžiui, nėra namie.

Už vaizdų apdorojimą atsakingas procesorius „Ambarella A7LS“, galintis koduoti H.264 formato filmuotą medžiagą, yra triukšmo mažinimo funkcija, įdiegtas skaitmeninė vaizdų stabilizavimo sistema.

Naudojamas „Sony“ jutiklis su 16 MP raiška, yra galimybė filmuoti „Full HD“ 1080p/60 fps režimu; objektyvo matymo laukas sudaro 155 laipsnius. Ryšys su išmaniuoju telefonu palaikomas per Wi-Fi arba „Bluetooth“, tai leidžia reguliuoti kamerą nuotoliniu būdu.

Norintiems nardyti yra skirtas specialus dėklas, kuris atlaiko panirimą iki 40 metrų gylio. Kamera sveria 72 gramus. Kameros korpuso spalvos – balta arba geltona.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!