Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/47860/qualcomm-pademonstravo-snapdragon-810-galimybes/spausdinti/

„Qualcomm“ pademonstravo „Snapdragon 810“ galimybes

Publikuota: 2014-12-16 18:01
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Qualcomm“ viename iš renginių pademonstravo savo naujausio procesoriaus „Snapdragon 810“ galimybes, praneša puslapis „CNet“. Pastaroji platforma taps aukščiausios kainų kategorijos mobilių įrenginių pagrindu.

Aštuonių branduolių 64 bitų „Qualcomm Snapdragon 810“ gali pasigirti daug didesniu produktyvumu, nei ankstesnis flagmanas „Snapdragon 805“ su keturiais branduoliais ir 32 bitų instrukcijų palaikymu (pastarąjį galima rasti „Google Nexus 6“, „Galaxy Note 4“ ir kt.).

„Snapdragon 810“ gali pasigiri didesniu duomenų perdavimo greičiu, aparatiniu formato 4K („Ultra HD“) palaikymu, funkcijomis, kurios leidžia taupyti baterijos talpą.

Niujorke (JAV) vykusioje prezentacijoje „Qualcomm“ pademonstravo, kaip procesorius gali susidoroti su naujais žaidimais, turinčiais „sunkią“ grafiką, perduoti 4K kokybės filmuotą medžiagą į televizorius ir monitorius su aukšta raiška.

„Qualcomm“ pademonstravo „Snapdragon 810“ galimybes

Už minėtas galimybes atsakingas naujas grafinis adapteris „Adreno 430“, kuris, kompanijos atstovų teigimu, yra apie 30 proc. produktyvesnis, nei dabartiniame „Snapdragon 805“ esantis GPU.

Be to, prezentacijoje buvo parodytas ir etaloninis planšetinis kompiuteris su „Snapdragon 810“. Prie jo buvo galima prijungti klaviatūrą, pelę ir išorinį ekraną. Kitais žodžiais tariant, įrenginiai su nauju „Qualcomm“ procesoriumi gali pakeisti ne tik nešiojamą, bet ir stacionarų kompiuterį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!