Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/4671/pirmasis-rinkoje-electrolux-saldiklis-tiekia-leda-is-karto-i-stikline/spausdinti/

Pirmasis rinkoje „Electrolux“ šaldiklis tiekia ledą iš karto į stiklinę

Publikuota: 2006-06-15 12:17
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Electrolux, UAB

Buitinės technikos gamintoja „Electrolux“, valdanti „AEG-Electrolux“ bei „Zanussi“ prekės ženklus, pirmoji rinkoje sukūrė Europos virtuvių matmenų standartus atitinkantį šaldiklį su automatine ledo gaminimo įranga, kuri nesulipusius ledo gabalėlius tiekia iš karto į stiklinę.

Iki šiol su panašia ledo gaminimo įranga buvo siūlomi tik amerikinių matmenų dviejų durų šaldytuvai, kurie ne visuomet tilpdavo į tradiciškai mažesnes europiečių virtuves. Naujasis šaldiklis „Glacier“ tėra 60 cm pločio.

„Mūsų tyrimai rodo, jog vartotojams buityje trūksta buitinio prietaiso su automatine ledo gaminimo įranga, tačiau nuo jo įsigijimo sulaiko erdvės virtuvėje stoka ir papildomos investicijos. Naujasis „Electrolux“ šaldiklis padeda išspręsti abi problemas – neužima vietos ir leidžia sutaupyti“, - teigia UAB „Electrolux” generalinis direktorius Saulius Olencevičius.

Pasak jo, naujasis „Electrolux“ šaldiklis „Glacier“ išsiskiria ir unikalia patentuota ledo šaldymo sistema, kuri, kas 4 val. išmaišydama ledukus, neleidžia jiems sulipti. Be to, ši sistema gali veikti ir naktiniu režimu: ledukų išmaišymo mechanizmas naktį automatiškai išsijungia, kad netrukdytų jo keliamas triukšmas.

Kitas naujojo šaldiklio privalumas yra tai, jog ledo gaminimo įranga neužima daug vietos. Paprastai standartiniuose amerikinio tipo šaldytuvuose ši įranga užimdavo apie 50 l šaldytuvo talpos, tuo tarpu šaldiklyje „Glacier“ ji teužima 13 l. Dėl to visai nenukenčia bendra šaldiklio talpa, kuri siekia net 252 l.

Ledo tiekimo įranga sumontuota ant šaldiklio durelių. Norint į indą prisiberti ledukų į indą, tereikia spustelėti vieną mygtuką. Jei šeimoje yra mažų vaikų, mygtukus galima užblokuoti.

Šaldiklyje ledukai negali išsekti, nes sistema vandeniu aprūpinama automatiškai: išsekus vandens rezervuarui, jį papildo vandens tiekimo sistema, prijungta prie vandentiekio. Veikdamas standartiniu režimu, „Glacier“ gali pagaminti iki 1 kg ledo per parą, o greitojo šaldymo režimu – net 1,6 kg.

Naujajame „Electrolux“ šaldiklyje yra įdiegta moderni bešerkšnė „Frost Free“ technologija, kurios dėka iš šaldytuvo pašalinama drėgmė, ir nesusidaro sąlygos kauptis šerkšnui. Tokiame šaldiklyje produktai greičiau užšąla, dėl ko juose lieka daugiau maistingųjų medžiagų, nepasidengia šerkšnu ir neprišąla vienas prie kito. „Frost free“ technologija padeda taupyti ir elektros energiją, nes, atidarius prietaiso dureles, greičiau atkuriama buvusi temperatūra. Be to, tokiame šaldiklyje produktus galima užšaldyti bet kurioje vietoje, nes cirkuliuojantis oro srautas šaltį visame prietaise paskirsto tolygiai.

„Glacier“ šaldiklį galima naudoti vieną, arba derinti kartu su identiškų matmenų „Electrolux“ šaldytuvu „Source“, kuris iš ant durelių sumontuotos įrangos tiekia filtruotą negazuotą ir gazuotą vandenį. Šie du šaldymo prietaisai buvo kurti kaip vis labiau populiarėjančio amerikinio dviejų durų šaldytuvo alternatyva europiečiams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!